Fermente süt ürünü olan yoğurt, sütün Lactobacillus bulgaricus ve
StreptQCOCCUSthermophilus tarafından pıhtılaştırılması ile elde edilir.
Yoğurt yapımında, laktik asit fermantasyonu oldukça önemlidir. 'Yoğurt
yapımı süresince, laktik asit fermantasyonu laktik asit, karbonil bileşikleri,
uçucuyağ asitleri ve alkolleri oluşturur. K arbonil bileşikleri asetaldehit, diasetil,
asetoin ( asetilmetil karbinol), aseton ve butanon-2' dir. Bunlardan, asetaldehit
yoğurdun başlıca lezzet unsurudur. ~
Yoğurtta karboni! bileşiklerin % 90'ını asetaldehit oluşturduğu için, yoğurt diğer fermente süt ürünlerinden farklı bir laktik tat ve aromaya sahiptir.
L. bulgaricus ve S. thermophilus'un ortak etkileri yoğurtta arzu edilen
leaetin oluşması için gereklidir
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1985 |
Yayınlandığı Sayı | Yıl 1985Cilt: 32 Sayı: 02 |
Bibtex | @araştırma makalesi { auvfd842787, journal = {Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi}, issn = {1300-0861}, eissn = {1308-2817}, address = {}, publisher = {Ankara Üniversitesi}, year = {1985}, volume = {32}, number = {02}, pages = {0 - 0}, title = {YOĞURTTA AROMA VE LEZZET BİLEŞİKLERİNİN OLUŞUMU}, key = {cite}, author = {Yalçın, Suzan} } |
APA | Yalçın, S. (1985). YOĞURTTA AROMA VE LEZZET BİLEŞİKLERİNİN OLUŞUMU . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi , 32 (02) , 0-0 . Retrieved from http://vetjournal.ankara.edu.tr/tr/pub/issue/59931/842787 |
MLA | Yalçın, S. "YOĞURTTA AROMA VE LEZZET BİLEŞİKLERİNİN OLUŞUMU" . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 32 (1985 ): 0-0 <http://vetjournal.ankara.edu.tr/tr/pub/issue/59931/842787> |
Chicago | Yalçın, S. "YOĞURTTA AROMA VE LEZZET BİLEŞİKLERİNİN OLUŞUMU". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 32 (1985 ): 0-0 |
RIS | TY - JOUR T1 - YOĞURTTA AROMA VE LEZZET BİLEŞİKLERİNİN OLUŞUMU AU - SuzanYalçın Y1 - 1985 PY - 1985 N1 - DO - T2 - Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi JF - Journal JO - JOR SP - 0 EP - 0 VL - 32 IS - 02 SN - 1300-0861-1308-2817 M3 - UR - Y2 - 2023 ER - |
EndNote | %0 Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi YOĞURTTA AROMA VE LEZZET BİLEŞİKLERİNİN OLUŞUMU %A Suzan Yalçın %T YOĞURTTA AROMA VE LEZZET BİLEŞİKLERİNİN OLUŞUMU %D 1985 %J Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi %P 1300-0861-1308-2817 %V 32 %N 02 %R %U |
ISNAD | Yalçın, Suzan . "YOĞURTTA AROMA VE LEZZET BİLEŞİKLERİNİN OLUŞUMU". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 32 / 02 (Ocak 1985): 0-0 . |
AMA | Yalçın S. YOĞURTTA AROMA VE LEZZET BİLEŞİKLERİNİN OLUŞUMU. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1985; 32(02): 0-0. |
Vancouver | Yalçın S. YOĞURTTA AROMA VE LEZZET BİLEŞİKLERİNİN OLUŞUMU. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. 1985; 32(02): 0-0. |
IEEE | S. Yalçın , "YOĞURTTA AROMA VE LEZZET BİLEŞİKLERİNİN OLUŞUMU", Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 32, sayı. 02, ss. 0-0, Oca. 1985 |