Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

YOĞURTTA AROMA VE LEZZET BİLEŞİKLERİNİN OLUŞUMU

Yıl 1985, Cilt: 32 Sayı: 02, 0 - 0, 01.01.1985

Öz

Fermente süt ürünü olan yoğurt, sütün Lactobacillus bulgaricus ve
StreptQCOCCUSthermophilus tarafından pıhtılaştırılması ile elde edilir.
Yoğurt yapımında, laktik asit fermantasyonu oldukça önemlidir. 'Yoğurt
yapımı süresince, laktik asit fermantasyonu laktik asit, karbonil bileşikleri,
uçucuyağ asitleri ve alkolleri oluşturur. K arbonil bileşikleri asetaldehit, diasetil,
asetoin ( asetilmetil karbinol), aseton ve butanon-2' dir. Bunlardan, asetaldehit
yoğurdun başlıca lezzet unsurudur. ~
Yoğurtta karboni! bileşiklerin % 90'ını asetaldehit oluşturduğu için, yoğurt diğer fermente süt ürünlerinden farklı bir laktik tat ve aromaya sahiptir.
L. bulgaricus ve S. thermophilus'un ortak etkileri yoğurtta arzu edilen
leaetin oluşması için gereklidir

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Veteriner Cerrahi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Suzan Yalçın

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 1985
Yayımlandığı Sayı Yıl 1985Cilt: 32 Sayı: 02

Kaynak Göster

APA Yalçın, S. (1985). YOĞURTTA AROMA VE LEZZET BİLEŞİKLERİNİN OLUŞUMU. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 32(02).
AMA Yalçın S. YOĞURTTA AROMA VE LEZZET BİLEŞİKLERİNİN OLUŞUMU. Ankara Univ Vet Fak Derg. Ocak 1985;32(02).
Chicago Yalçın, Suzan. “YOĞURTTA AROMA VE LEZZET BİLEŞİKLERİNİN OLUŞUMU”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 32, sy. 02 (Ocak 1985).
EndNote Yalçın S (01 Ocak 1985) YOĞURTTA AROMA VE LEZZET BİLEŞİKLERİNİN OLUŞUMU. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 32 02
IEEE S. Yalçın, “YOĞURTTA AROMA VE LEZZET BİLEŞİKLERİNİN OLUŞUMU”, Ankara Univ Vet Fak Derg, c. 32, sy. 02, 1985.
ISNAD Yalçın, Suzan. “YOĞURTTA AROMA VE LEZZET BİLEŞİKLERİNİN OLUŞUMU”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 32/02 (Ocak 1985).
JAMA Yalçın S. YOĞURTTA AROMA VE LEZZET BİLEŞİKLERİNİN OLUŞUMU. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1985;32.
MLA Yalçın, Suzan. “YOĞURTTA AROMA VE LEZZET BİLEŞİKLERİNİN OLUŞUMU”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 32, sy. 02, 1985.
Vancouver Yalçın S. YOĞURTTA AROMA VE LEZZET BİLEŞİKLERİNİN OLUŞUMU. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1985;32(02).