Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 1987, Cilt: 34 Sayı: 01, 0 - 0, 01.01.1987
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001071

Öz

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

THE EFFECTS OF CURING AND COOKING ON THE DlFFERENTIATION OF SPECIES ORIGIN OF MEAT PRODUCTS BY ISOELECTRIC FOCUSING

Yıl 1987, Cilt: 34 Sayı: 01, 0 - 0, 01.01.1987
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001071

Öz

: Bu araştırma etlerin ürünlerine işlenmeden ve işlendikten
sonra türlerine göre izolelektrik fokuslama yöntemiyle ayırımlarmda
kürleme ve ısı işlemlerinin olası etkilerini saptamak amacıyla yürütülmüştür. Bu amaçla sığır, domuz ve koyun türlerine ait et/erin her birisinden sırasıyla; saf çiğ .. saf pişirilmiş .. kürlenmiş .. ve kürlenmiş-pişirilmiş olmak üzere numuneler haZlrlanmıştır. Sonra guanidine hydrochloride ile elde edilen numune ekstrakları adenylate kinase enzimini
tesbit etmek için agarose gelde izoelektrik fokuslama yöntemine uygulanmışlardır.
İzoelektrik fokuslama sonucunda her numune kolaylTkla görülebilecek koyuluk ve büyüklükte adanylate kinase lekesi vermiştir. Gerek
aynı türe, gerekse farklı tür/ere ait numunelerden elde edilen adenylate
kinase enzimi leke kaltplan arasmda çok az bir fark saptanmıştır.
Yall1lz koyun numunelerinden elde edilen adenylate kinase enzimlerinin
diğer örneklerden elde edilenlerden biraz yüksek izoelektrik noktaya
sahip oldukları gözlemlenmiştir. Elde edilen bulgulara göre, bu deneysel
koşullarda kürleme ve ısı işlemleri, ürünlere işlenen bu etlerin tür/erine
göre aymedilmelerine ö'nemli derecede etkilememiştir.

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Konular Veteriner Cerrahi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Burhan Dinçer

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 1987
Yayımlandığı Sayı Yıl 1987Cilt: 34 Sayı: 01

Kaynak Göster

APA Dinçer, B. (1987). THE EFFECTS OF CURING AND COOKING ON THE DlFFERENTIATION OF SPECIES ORIGIN OF MEAT PRODUCTS BY ISOELECTRIC FOCUSING. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 34(01). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001071
AMA Dinçer B. THE EFFECTS OF CURING AND COOKING ON THE DlFFERENTIATION OF SPECIES ORIGIN OF MEAT PRODUCTS BY ISOELECTRIC FOCUSING. Ankara Univ Vet Fak Derg. Ocak 1987;34(01). doi:10.1501/Vetfak_0000001071
Chicago Dinçer, Burhan. “THE EFFECTS OF CURING AND COOKING ON THE DlFFERENTIATION OF SPECIES ORIGIN OF MEAT PRODUCTS BY ISOELECTRIC FOCUSING”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 34, sy. 01 (Ocak 1987). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001071.
EndNote Dinçer B (01 Ocak 1987) THE EFFECTS OF CURING AND COOKING ON THE DlFFERENTIATION OF SPECIES ORIGIN OF MEAT PRODUCTS BY ISOELECTRIC FOCUSING. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 34 01
IEEE B. Dinçer, “THE EFFECTS OF CURING AND COOKING ON THE DlFFERENTIATION OF SPECIES ORIGIN OF MEAT PRODUCTS BY ISOELECTRIC FOCUSING”, Ankara Univ Vet Fak Derg, c. 34, sy. 01, 1987, doi: 10.1501/Vetfak_0000001071.
ISNAD Dinçer, Burhan. “THE EFFECTS OF CURING AND COOKING ON THE DlFFERENTIATION OF SPECIES ORIGIN OF MEAT PRODUCTS BY ISOELECTRIC FOCUSING”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 34/01 (Ocak 1987). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001071.
JAMA Dinçer B. THE EFFECTS OF CURING AND COOKING ON THE DlFFERENTIATION OF SPECIES ORIGIN OF MEAT PRODUCTS BY ISOELECTRIC FOCUSING. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1987;34. doi:10.1501/Vetfak_0000001071.
MLA Dinçer, Burhan. “THE EFFECTS OF CURING AND COOKING ON THE DlFFERENTIATION OF SPECIES ORIGIN OF MEAT PRODUCTS BY ISOELECTRIC FOCUSING”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 34, sy. 01, 1987, doi:10.1501/Vetfak_0000001071.
Vancouver Dinçer B. THE EFFECTS OF CURING AND COOKING ON THE DlFFERENTIATION OF SPECIES ORIGIN OF MEAT PRODUCTS BY ISOELECTRIC FOCUSING. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1987;34(01).