: Bu araştırma etlerin ürünlerine işlenmeden ve işlendikten
sonra türlerine göre izolelektrik fokuslama yöntemiyle ayırımlarmda
kürleme ve ısı işlemlerinin olası etkilerini saptamak amacıyla yürütülmüştür. Bu amaçla sığır, domuz ve koyun türlerine ait et/erin her birisinden sırasıyla; saf çiğ .. saf pişirilmiş .. kürlenmiş .. ve kürlenmiş-pişirilmiş olmak üzere numuneler haZlrlanmıştır. Sonra guanidine hydrochloride ile elde edilen numune ekstrakları adenylate kinase enzimini
tesbit etmek için agarose gelde izoelektrik fokuslama yöntemine uygulanmışlardır.
İzoelektrik fokuslama sonucunda her numune kolaylTkla görülebilecek koyuluk ve büyüklükte adanylate kinase lekesi vermiştir. Gerek
aynı türe, gerekse farklı tür/ere ait numunelerden elde edilen adenylate
kinase enzimi leke kaltplan arasmda çok az bir fark saptanmıştır.
Yall1lz koyun numunelerinden elde edilen adenylate kinase enzimlerinin
diğer örneklerden elde edilenlerden biraz yüksek izoelektrik noktaya
sahip oldukları gözlemlenmiştir. Elde edilen bulgulara göre, bu deneysel
koşullarda kürleme ve ısı işlemleri, ürünlere işlenen bu etlerin tür/erine
göre aymedilmelerine ö'nemli derecede etkilememiştir.
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1987 |
Yayınlandığı Sayı | Yıl 1987Cilt: 34 Sayı: 01 |
Bibtex | @araştırma makalesi { auvfd842898, journal = {Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi}, issn = {1300-0861}, eissn = {1308-2817}, address = {}, publisher = {Ankara Üniversitesi}, year = {1987}, volume = {34}, number = {01}, pages = {0 - 0}, doi = {10.1501/Vetfak\_0000001071}, title = {THE EFFECTS OF CURING AND COOKING ON THE DlFFERENTIATION OF SPECIES ORIGIN OF MEAT PRODUCTS BY ISOELECTRIC FOCUSING}, key = {cite}, author = {Dinçer, Burhan} } |
APA | Dinçer, B. (1987). THE EFFECTS OF CURING AND COOKING ON THE DlFFERENTIATION OF SPECIES ORIGIN OF MEAT PRODUCTS BY ISOELECTRIC FOCUSING . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi , 34 (01) , 0-0 . DOI: 10.1501/Vetfak_0000001071 |
MLA | Dinçer, B. "THE EFFECTS OF CURING AND COOKING ON THE DlFFERENTIATION OF SPECIES ORIGIN OF MEAT PRODUCTS BY ISOELECTRIC FOCUSING" . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 34 (1987 ): 0-0 <http://vetjournal.ankara.edu.tr/tr/pub/issue/59936/842898> |
Chicago | Dinçer, B. "THE EFFECTS OF CURING AND COOKING ON THE DlFFERENTIATION OF SPECIES ORIGIN OF MEAT PRODUCTS BY ISOELECTRIC FOCUSING". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 34 (1987 ): 0-0 |
RIS | TY - JOUR T1 - THE EFFECTS OF CURING AND COOKING ON THE DlFFERENTIATION OF SPECIES ORIGIN OF MEAT PRODUCTS BY ISOELECTRIC FOCUSING AU - BurhanDinçer Y1 - 1987 PY - 1987 N1 - doi: 10.1501/Vetfak_0000001071 DO - 10.1501/Vetfak_0000001071 T2 - Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi JF - Journal JO - JOR SP - 0 EP - 0 VL - 34 IS - 01 SN - 1300-0861-1308-2817 M3 - doi: 10.1501/Vetfak_0000001071 UR - https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001071 Y2 - 2023 ER - |
EndNote | %0 Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi THE EFFECTS OF CURING AND COOKING ON THE DlFFERENTIATION OF SPECIES ORIGIN OF MEAT PRODUCTS BY ISOELECTRIC FOCUSING %A Burhan Dinçer %T THE EFFECTS OF CURING AND COOKING ON THE DlFFERENTIATION OF SPECIES ORIGIN OF MEAT PRODUCTS BY ISOELECTRIC FOCUSING %D 1987 %J Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi %P 1300-0861-1308-2817 %V 34 %N 01 %R doi: 10.1501/Vetfak_0000001071 %U 10.1501/Vetfak_0000001071 |
ISNAD | Dinçer, Burhan . "THE EFFECTS OF CURING AND COOKING ON THE DlFFERENTIATION OF SPECIES ORIGIN OF MEAT PRODUCTS BY ISOELECTRIC FOCUSING". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 34 / 01 (Ocak 1987): 0-0 . https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001071 |
AMA | Dinçer B. THE EFFECTS OF CURING AND COOKING ON THE DlFFERENTIATION OF SPECIES ORIGIN OF MEAT PRODUCTS BY ISOELECTRIC FOCUSING. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1987; 34(01): 0-0. |
Vancouver | Dinçer B. THE EFFECTS OF CURING AND COOKING ON THE DlFFERENTIATION OF SPECIES ORIGIN OF MEAT PRODUCTS BY ISOELECTRIC FOCUSING. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. 1987; 34(01): 0-0. |
IEEE | B. Dinçer , "THE EFFECTS OF CURING AND COOKING ON THE DlFFERENTIATION OF SPECIES ORIGIN OF MEAT PRODUCTS BY ISOELECTRIC FOCUSING", Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 34, sayı. 01, ss. 0-0, Oca. 1987, doi:10.1501/Vetfak_0000001071 |