Bu çalışma yumurta sal'lsmdaki kolesterol miktarını belirlemek ve farklı tavuk ve bıldırcm ırklarmm yumurtalarmı kolesterol
miktarı yönünden karşrlaştırmak amacıyla Japonya'da National Institute of Animal Industry'de yürütülmüştür.
Çalışmada enstitünün araştırma çiftliğinde bulunan Normal White
Leghorn (WLDW), Cüce White Leghorn (WLdw), Gut'lu Fayoumi
(FG), Gut olmayan Fayoumi (FN), Babcock (R), Araucana (A)
ırk tavuklar ve Renkli (CQ) ve Albino (AQ) bıldırcmlardan toplam
80 yumurta kul/am/mıştır.
Değerler Wet Yolk Extraction metodu ve Gaz Kromatografi yoluyla elde edilmiş ve veriler standard istatistik tekniklerle analiz edilmiştir.
Ortalama kolesterol değerleri (mg) sırasıyla WLDW, WLdw,
FG, FN, B, A, CQ ve AQ için 12.65, 11.40, 13.09, 12.09, 12.43, 13.26,
13.68 ve 12.61 olarak bulunmuştur. Tavuklar arası (P
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1987 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1987Cilt: 34 Sayı: 01 |