Hayvansal proteinlerin değeri gittikçe ülkemizde de anlaşılmaktadır. Onun için tüketiciler satın aldıklaı:, hayvansal ürünlerin miktarları yanında üstün kalitcli olmalarını da arzula1l1aktadırlar. Kaliteli et ürününün fiyatı ile protein kalitesİ arasında doğru orantılı bir ilişki bulunmaktadır. Tüketicilerin yüksek fiyat ödeyerek sağladıkları
gıda maddelerinin o ölçüde kaliteli olmalarını bcklemeleri de haklarıdır. Fakat bu ilişkinin yeterince var olup olmadığını tüketiciler kolay
kolay kontrol edememektedirler. Tat alma duyusunun çok gelişmiş
olması da kalite kontrolunun sağlıklı yapılabilmesinde yeterli değildir.
Artık teknoloji öyle ilerledi ki, et ve etten yapılan ürünlere uygulanan
işlemler sonucu sadece tüketiciler değil, kontrolorganlarında görevli
uzman kişiler bile fiy?t-kalite ilişkileri arasmdaki paralelliğin bozulup
bozulmadığının, özel bazı muayene yöntemlerinden yararlanmaksızın farkma varamaınaktadırlar.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1987 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1989Cilt: 36 Sayı: 01 |