Bu çalrşmada, karma yemlerde protein kaynağı olarak
kullantlan baZ[ yağlı tohum küspelerinde mikotoksin kalıntılarının
analizi amaçlanmıştır.
Çalrşmada, 20'si mısır, 9'u soya unu, 11'i ayçiçeği küspesi ve l1'i
pamuk tohumu küspesinden oluşan toplam 5 ı numune analiz edilmiştir.
Mikotoksin çeşidi dikkate almmakslZln, analiz edilen numunelerin
ı5'nin mikotoksin kapsadığı anlaşılmıştır. Okratoksin dikkate alın makSlZln yapılan değerlendirmede ise bu % 5'dir. Bir mısır ve pamuk
tohumu küspesinde sırasıyla 5 ve 12 ppb (toplam) aflatoksin kalıntısı,
birisi mısır diğerleri ayçiçeği küspesi yedi numunede ise 200-800 ppb
arasında okratoksin kalıntısı bulundu.
Yem hammaddelerindeki aflatoksin düzeylerinin düşük ama okratoksin düzeylerinin sakıncalı olabilecek ölçüde olduğu sonucuna varıldı.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1990 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1990Cilt: 37 Sayı: 01 |