Bu araştırma, üç farklı yolla kullanılmış ürenin keçilerde
sindirim ve azot dengesi üzerine etkilerini tespit etmek amacıyla yapilmıştır. Kuruluşunda 525 g arpa ku'ması, 192.8 g melas ve 318.7
g arpa samanı bulunan rasyona 13.5 g üre eklenmiştir (ı. grup). Rasyondaki arpa samanı (2. grup) veya HCl ile işlenmiş arpa samanı da
(3. grup) üre ile işlendikten sonra kullanılmıştır.
Kuruluşunda HCl-Üre ile işlenmiş arpa samanı bulunan rasyon
(3. grup), hayvanlar tarafindan diğerlerine göre daha istekle tüketilmiştir. Besin maddeleri sindirim değerlerinin gruplar arasındaki farklan variyans analizine göre önemli bulunmuş (P 0.05), i. gruptakinden (438.94 g) ise farklı (P <0.05) bulunmuştur. Feçisle atilan
ham su miktan ile kuru madde, organik madde, ham sellüloz ve ham
protein miktarlarz arasında regresyon ve korrelasyon analizlerine göre
çok kuvvetli bir bağıntı tespit edilmiştir (P 0.05), ı. gruba ilişkin değerin 2. gruptakinden daha yüksek olduğu (P <0.05) belirlenmiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1990 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1990Cilt: 37 Sayı: 01 |