Araştırmada altfığm alt-iist edilip havalandmlarak, veya
hiçbir işlem yapmadan tekrar ya da her dönemde yeni olarak kullal1ll'
masmm işletme ekonomisine etkisi incelenmiştir.
Canfı ağırlik, yem tüketimi, yenıden yararlanma bakımmdan ayl/l
altltğı tekrar kullanmak her dönemde altliğı yeni olarak kullanmaktan
daha olumlu sonuçlar vermiştir.
Böylece 1 yılda tüketilecek altlik miktarı % 55 daha az olarak gerçekleşmiştir.
1 yılda kümesi üretime hazırlamak için tüketilen iş gücü ise taze,
alt-üst tekrar ve işlemsiz tekrar kullan/na gruplarinda sırasıyla 256,
64 ve 2 saat olmuştur.
Ayrrca dönemler arası süre 14 günden 4 güne İnerek yilda ~,;;40
üretİm artışı sağlanmıştlr.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1990 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1990Cilt: 37 Sayı: 02 |