Bu araştf/ ma % 2-6 düzeyinde fimltk içi kabuğu içeren
ra.ıyonlarm yumurta tavuklarmda yem tüketimi, yumurta verimi, yemden yararlanma ve yumurta kalitesi üzerine olan etkilerini incelemek
amactyla yapt1dl.
Araştmnada toplam 200 adet 47 Iwfialtk yumurta tipi melez
Hisex-Browıı tavuk ku11amldt. Araştmlfa hel' biri 50 adet tavuktan
meydana gelen i koııtrol, 3 deneme olmak ü::ere toplw7I 4 grup halinde
yürütüldü. Araştmna 6 ay sürdürüldü.
Fındık içi kabuğunun % 6 düzeyinde yumurta tavultu rasyonlanııa
katlıması yumurta verimini ve yemden yararlanmayı olumsuz yönde
etkiledi. Buna karşıltk rasyonelalindık içi kabuıtu miktartl/ıll artl11asıyla
yumurta san renginin koyulaştığı görüldü. Yem tüketimi ve yumurta
kalitesi ile ilgili diğer özellikler hak/l1/lmlan gruplar arasll1dafarkltltklar
görülmedi.
Böylece bıı araşttriııa ile ./imlık içi kabuıtunıııı yumurta tavuğu
rasyoıılanna % 4'e kadar kaUIIIW,I'lI1lnuygun olcıca,~1kal1lslI1a vaıılelı.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1990 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1990Cilt: 37 Sayı: 03 |