Ankara'da marketlerden satın alınan 50 adet beyaz
peynir numunesi koliform bakteriler, E. coli ve K. pneumoniae yönünden analiz edildi. Numunelerin % 64 ünde koliform bakteri, %
22 sinde E. coli ve % 6 sında K. pneumoniae izole edildi. Ortalama
bakteri sayı/arı nın koliform bakteri/erde 1.3.x1O51g, E. coli'de 2.5
x1031g ve K. pneumoniae'de 5.0x10 31g olduğu saptandı. Bu sonuçlara göre analiz edilen beyaz peynir numunelerinin koliform
bakteri, E. coli ve Kpneumoniae ile önemli derecede kontamine 01-
duklan ve önemli bir saRiık riski taşıdıkları görüldü.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1991 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1991Cilt: 38 Sayı: 01.02 |