Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 1994, Cilt: 41 Sayı: 02, 0 - 0, 01.01.1994
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001565

Öz

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

TAVUK ETİ VE KARACİGERLERİNDE BAZI ANTİBİYOTİK KALıNTıLARlNIN ARAŞTIRILMASl

Yıl 1994, Cilt: 41 Sayı: 02, 0 - 0, 01.01.1994
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001565

Öz

Bu çalışma. Ankara pisasl1lda satılan tavuk eti ve karaciğerlerinde
eritromisin. kloramfenikol. monemin ve tilosin kalıntılarıntn saptanması amacıyla yapı/dı.
Bunun için, 175 adet tavuk eti ve 175 adet tavuk karaciğeri olmak üzere
toplam 350 adet örneğin ince tahaka kromatografilhiyootografik yöntemle analizleri gerçekleştirildi. Analiz sonuçlarına göre, tavuk etlerinin %5.7'siııilı ve tavuk karacilIerlerinin %3.4'üniin yukarıdaki antihiyotiklerden üçünü, farklı örneklerde ve düzeylerde içerdiği saptandı. Analiz edi/en örneklerin hiçhirisinde
monensin kalıntısı saptanamamıştır.
Sonuçlara göre, kanatlı hayvan ürünlerinde antibiyotik kalıntılarıntn bulunduğu ve böyle antibiyotik kalıntısı içeren tavuk eti ve karaciğerlerini tüketen
insanlarda sağlık sorunlarına neden olahi/ece,~i anlaşı/dı.

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Veteriner Cerrahi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Ferda Akar

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 1994
Yayımlandığı Sayı Yıl 1994Cilt: 41 Sayı: 02

Kaynak Göster

APA Akar, F. (1994). TAVUK ETİ VE KARACİGERLERİNDE BAZI ANTİBİYOTİK KALıNTıLARlNIN ARAŞTIRILMASl. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 41(02). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001565
AMA Akar F. TAVUK ETİ VE KARACİGERLERİNDE BAZI ANTİBİYOTİK KALıNTıLARlNIN ARAŞTIRILMASl. Ankara Univ Vet Fak Derg. Ocak 1994;41(02). doi:10.1501/Vetfak_0000001565
Chicago Akar, Ferda. “TAVUK ETİ VE KARACİGERLERİNDE BAZI ANTİBİYOTİK KALıNTıLARlNIN ARAŞTIRILMASl”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 41, sy. 02 (Ocak 1994). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001565.
EndNote Akar F (01 Ocak 1994) TAVUK ETİ VE KARACİGERLERİNDE BAZI ANTİBİYOTİK KALıNTıLARlNIN ARAŞTIRILMASl. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 41 02
IEEE F. Akar, “TAVUK ETİ VE KARACİGERLERİNDE BAZI ANTİBİYOTİK KALıNTıLARlNIN ARAŞTIRILMASl”, Ankara Univ Vet Fak Derg, c. 41, sy. 02, 1994, doi: 10.1501/Vetfak_0000001565.
ISNAD Akar, Ferda. “TAVUK ETİ VE KARACİGERLERİNDE BAZI ANTİBİYOTİK KALıNTıLARlNIN ARAŞTIRILMASl”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 41/02 (Ocak 1994). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001565.
JAMA Akar F. TAVUK ETİ VE KARACİGERLERİNDE BAZI ANTİBİYOTİK KALıNTıLARlNIN ARAŞTIRILMASl. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1994;41. doi:10.1501/Vetfak_0000001565.
MLA Akar, Ferda. “TAVUK ETİ VE KARACİGERLERİNDE BAZI ANTİBİYOTİK KALıNTıLARlNIN ARAŞTIRILMASl”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 41, sy. 02, 1994, doi:10.1501/Vetfak_0000001565.
Vancouver Akar F. TAVUK ETİ VE KARACİGERLERİNDE BAZI ANTİBİYOTİK KALıNTıLARlNIN ARAŞTIRILMASl. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1994;41(02).