Bu çalışmada, Ankara Bölgesi sımrları içindeki üç çiftlikten sağlanan çiğ inek sütlerinin içerdiği tiyosanat miktarları, gerek insan sağlığı, gerekse
laktoperoksidazltiyosiyanatl/ıidrojen peroksit Sistem (LPS) aktivasyonu açısından ineelenmi,~tir.
Çiğ süt örneklerindeki ortalama tiyosiyanat miktarları çiftlik i'de
2.830 0.072 ppm, çiftik 2 'de 3.190 0.106 ppm, çiftlik 3'de ise, 3.560 0.085 ppm
olarak bulunmuştur.
Çiftliklerin mart ayında ölçülen ortalama tiyosiyanat miktarı 3.085 0.092
ppm, nisan ayı ortalama tiyosiyanat miktarı 3.019 0.917 ppm, ve mayıs ayı ortalama tiyosiyanat miktarı ise, 3.470 0.140 ppm' dir.
Yapılan istatistiksel analizlere göre, çiftlikler arasındaki fark, aylar arasındaki fark ve çiftliklerle aylar arasındaki fark (P
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1995 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1995Cilt: 42 Sayı: 04 |