Bu çalışmada, tavuk yemi örnekLerindekijurazoLid011 düzeyLeri tesbit
ediLdi. Bunun için /Ol tavuk yemi (24 etLik civciv yemi, 40 piliç geliştirme yemi,
25 yumurta tavuğu yemi ve 12 damızLık tavuk yemi) anaLiz edildi. FurazoLidon
düzeyLeri ppm oLarak şu şekilde saptandı; etlik civciv yemLerinde 24.33 /0.08,
piLiç geliştirme yemLerinde 45.76 30.01, yumurta tavuğu yemLerinde
17.28 11.42 ve damdık tavuk yemLerinde 20.0 5.57. Sonuç oLarak tavuk yemLerindeki jurazolidon düzeyLerinin tavukLarın sağLığını oLumsuz yönde etkiLeyecek düzeyde oLmadığı, fakat yumurta tavuğu yemLerinde buLunan düzeyin, yumurtada kalıntı bırakabilecek oranda oLduğu saptanmı,çtır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1995 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1995Cilt: 42 Sayı: 04 |