Bu çalışmada, tavuk yemi örnekLerindekijurazoLid011 düzeyLeri tesbit
ediLdi. Bunun için /Ol tavuk yemi (24 etLik civciv yemi, 40 piliç geliştirme yemi,
25 yumurta tavuğu yemi ve 12 damızLık tavuk yemi) anaLiz edildi. FurazoLidon
düzeyLeri ppm oLarak şu şekilde saptandı; etlik civciv yemLerinde 24.33 /0.08,
piLiç geliştirme yemLerinde 45.76 30.01, yumurta tavuğu yemLerinde
17.28 11.42 ve damdık tavuk yemLerinde 20.0 5.57. Sonuç oLarak tavuk yemLerindeki jurazolidon düzeyLerinin tavukLarın sağLığını oLumsuz yönde etkiLeyecek düzeyde oLmadığı, fakat yumurta tavuğu yemLerinde buLunan düzeyin, yumurtada kalıntı bırakabilecek oranda oLduğu saptanmı,çtır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1995 |
Yayınlandığı Sayı | Yıl 1995Cilt: 42 Sayı: 04 |
Bibtex | @araştırma makalesi { auvfd853648, journal = {Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi}, issn = {1300-0861}, eissn = {1308-2817}, address = {}, publisher = {Ankara Üniversitesi}, year = {1995}, volume = {42}, number = {04}, pages = {0 - 0}, doi = {10.1501/Vetfak\_0000000752}, title = {TAVUK YEMi ÖRNEKLERİNDE ÖLÇÜLEN FURAZOLİDON DÜZEYLERİ}, key = {cite}, author = {Filazi, Ayhan} } |
APA | Filazi, A. (1995). TAVUK YEMi ÖRNEKLERİNDE ÖLÇÜLEN FURAZOLİDON DÜZEYLERİ . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi , 42 (04) , 0-0 . DOI: 10.1501/Vetfak_0000000752 |
MLA | Filazi, A. "TAVUK YEMi ÖRNEKLERİNDE ÖLÇÜLEN FURAZOLİDON DÜZEYLERİ" . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 42 (1995 ): 0-0 <http://vetjournal.ankara.edu.tr/tr/pub/issue/59961/853648> |
Chicago | Filazi, A. "TAVUK YEMi ÖRNEKLERİNDE ÖLÇÜLEN FURAZOLİDON DÜZEYLERİ". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 42 (1995 ): 0-0 |
RIS | TY - JOUR T1 - TAVUK YEMi ÖRNEKLERİNDE ÖLÇÜLEN FURAZOLİDON DÜZEYLERİ AU - AyhanFilazi Y1 - 1995 PY - 1995 N1 - doi: 10.1501/Vetfak_0000000752 DO - 10.1501/Vetfak_0000000752 T2 - Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi JF - Journal JO - JOR SP - 0 EP - 0 VL - 42 IS - 04 SN - 1300-0861-1308-2817 M3 - doi: 10.1501/Vetfak_0000000752 UR - https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000752 Y2 - 2023 ER - |
EndNote | %0 Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi TAVUK YEMi ÖRNEKLERİNDE ÖLÇÜLEN FURAZOLİDON DÜZEYLERİ %A Ayhan Filazi %T TAVUK YEMi ÖRNEKLERİNDE ÖLÇÜLEN FURAZOLİDON DÜZEYLERİ %D 1995 %J Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi %P 1300-0861-1308-2817 %V 42 %N 04 %R doi: 10.1501/Vetfak_0000000752 %U 10.1501/Vetfak_0000000752 |
ISNAD | Filazi, Ayhan . "TAVUK YEMi ÖRNEKLERİNDE ÖLÇÜLEN FURAZOLİDON DÜZEYLERİ". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 42 / 04 (Ocak 1995): 0-0 . https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000752 |
AMA | Filazi A. TAVUK YEMi ÖRNEKLERİNDE ÖLÇÜLEN FURAZOLİDON DÜZEYLERİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1995; 42(04): 0-0. |
Vancouver | Filazi A. TAVUK YEMi ÖRNEKLERİNDE ÖLÇÜLEN FURAZOLİDON DÜZEYLERİ. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. 1995; 42(04): 0-0. |
IEEE | A. Filazi , "TAVUK YEMi ÖRNEKLERİNDE ÖLÇÜLEN FURAZOLİDON DÜZEYLERİ", Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 42, sayı. 04, ss. 0-0, Oca. 1995, doi:10.1501/Vetfak_0000000752 |