Bu çalışmada, ulusal ölçekte tavukçuluk yapan entegre bir firma tarafindan fena bir kokusu olduğu gerekçesi ile getirilen tavuk örneklerinde
bulaşma nedeninin ortaya çıkartılması mnaçlanmıştır. Bunun için, Anabilim
Dalımıza getirilen 4 adet ambalajlı bütün, 20 adet ambalajsız bütün ve 4 adet
de parça tavuk örneği çalışmada kullanıldı. Örnekler önce su buharı yardımıyla
distilasyon işlemine tabi tutuldu ve buradan elde edilen distilatlara (asidik ve
bazik olarak kas ve deri kısımlarından ayrı ayrı alındıktan sonra) Fujiwara testi
uygulandı. Ayrı örnek ekstraktları üzerinde gerçekleştirilen testler sonucunda
ambalajlı bütün tavuk örneklerinin deri ve kas kitlelerinin hepsinde ve ambalajsız bütün ve parça tavukların deri kısımlarında ise pozitif reaksiyonlar saptandı. Ayrımsal tanıya yönelik olarak farklı endüstriyel çözeltilerle yapılan aynı
çeşitten testler sonucunda tavuk örneklerinde fena kokuya yol açan bulaşmanın
tiner adlı endüstriyel çözücüden kaynaklandığı belirlenmiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1996 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1996Cilt: 43 Sayı: 01 |