Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 1996, Cilt: 43 Sayı: 03, - , 01.01.1996
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000688

Öz

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

PASTIRMADAN İZOLE EDİLEN LAKTOBASİLLERİN BAZI BİYOKİMYASAL VE FİZYOLOJİK ÖZELLİKLERİ

Yıl 1996, Cilt: 43 Sayı: 03, - , 01.01.1996
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000688

Öz

Bu çalışma, kürlenmiş bir et ürünü olan pastırmadan izole
edilen laktobasillerin bazı biyokimyasal ve fizyolojik özelliklerini saptamak
amacıyla yapıldı. Bu kapsamda pastırma mikroflorasından izole edilen toplam
94 laktobasil suşundan, 66 'sının (% 70.2) homofermentatij, 28 'inin (% 29.7)
ise heterofermentatif özellikte olduğu saptandı. Izole edilen laktobasille'rden;
40 'ı (% 42.5) L. sake, 9 'u (% 9.5) L. carnis, 8 'i (% 8.5) L. curvatus, 8 'i (8.5)
L. divergens, 7 'si (% 7.4) L. Alimentarius, 6 'sı (% 6.3) L. casei spp.
rhamnosus, 6 'sı (% 6.3) L. conjUsus, 5 'i (% 5.3) L. plantarum ve 5 'i de L.
viridescens olarak identifiye edildi.
Sonuç olarak incelenen pastırmalarda, homofermentatif laktobasillerin
dominant mikroflorayı oluşturduğu ve bunlar içerisinde L. sake 'nin en yüksek
düzeyde temsil edildiği, diğer taraftan heterofermentatif laktobasil türlerinin de
mikroflorada bulunduğu saptandı.

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Veteriner Cerrahi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Haydar Özdemir

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996Cilt: 43 Sayı: 03

Kaynak Göster

APA Özdemir, H. (1996). PASTIRMADAN İZOLE EDİLEN LAKTOBASİLLERİN BAZI BİYOKİMYASAL VE FİZYOLOJİK ÖZELLİKLERİ. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 43(03). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000688
AMA Özdemir H. PASTIRMADAN İZOLE EDİLEN LAKTOBASİLLERİN BAZI BİYOKİMYASAL VE FİZYOLOJİK ÖZELLİKLERİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. Ocak 1996;43(03). doi:10.1501/Vetfak_0000000688
Chicago Özdemir, Haydar. “PASTIRMADAN İZOLE EDİLEN LAKTOBASİLLERİN BAZI BİYOKİMYASAL VE FİZYOLOJİK ÖZELLİKLERİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 43, sy. 03 (Ocak 1996). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000688.
EndNote Özdemir H (01 Ocak 1996) PASTIRMADAN İZOLE EDİLEN LAKTOBASİLLERİN BAZI BİYOKİMYASAL VE FİZYOLOJİK ÖZELLİKLERİ. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 43 03
IEEE H. Özdemir, “PASTIRMADAN İZOLE EDİLEN LAKTOBASİLLERİN BAZI BİYOKİMYASAL VE FİZYOLOJİK ÖZELLİKLERİ”, Ankara Univ Vet Fak Derg, c. 43, sy. 03, 1996, doi: 10.1501/Vetfak_0000000688.
ISNAD Özdemir, Haydar. “PASTIRMADAN İZOLE EDİLEN LAKTOBASİLLERİN BAZI BİYOKİMYASAL VE FİZYOLOJİK ÖZELLİKLERİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 43/03 (Ocak 1996). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000688.
JAMA Özdemir H. PASTIRMADAN İZOLE EDİLEN LAKTOBASİLLERİN BAZI BİYOKİMYASAL VE FİZYOLOJİK ÖZELLİKLERİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1996;43. doi:10.1501/Vetfak_0000000688.
MLA Özdemir, Haydar. “PASTIRMADAN İZOLE EDİLEN LAKTOBASİLLERİN BAZI BİYOKİMYASAL VE FİZYOLOJİK ÖZELLİKLERİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 43, sy. 03, 1996, doi:10.1501/Vetfak_0000000688.
Vancouver Özdemir H. PASTIRMADAN İZOLE EDİLEN LAKTOBASİLLERİN BAZI BİYOKİMYASAL VE FİZYOLOJİK ÖZELLİKLERİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1996;43(03).