: Bu çalışma, yakum paketli bozulmuş Ye bozulmamış sosislerden izole edilen laktobasillerin bazı
biyokimyasal Ye fizyolojik özelliklerini belirleyerek, bozulmada roloynayan laktobasil türlerini saptamak amacıyla yapıldı. Bozulmamış sosislerden izole edilen toplam 48 adet laktobasil suşunun tümü (% 100)
homofermentatif özellikte saptandı. Bozulmuş sosislerden izole edilen toplam 57 suşdan 55'inin (% 96.4)
hamofermentatif, 2'sinin (% 3.5) ise heterofermentatif oldugu saptandı. Bozulmamış sosislerden izole edilen 48
adet suşun 39'u (% 81.2) L. sake, 9'u (% 18.7) L. curvatus olarak identifiye edilirken, bozulmuş sosislerden
izole edilen 57 suşdan 29'u (% 50.8) L. sake, 21 'i (% 36.8) L. curvatus, 4'ü (% 7) L. plantarum, 2'si (% 3.5) L.
brevis, i'i (% 1.7) L. sharpeae olarak identifiye edildi.
Sonuç olarak, bozulmuş Ye bozulmamış sosislerin mikroflorasında homofermentatif LaktobasiI türlerinin dominant olarak bulundugu Ye özellikle bozulmuş sosislerde dominant olarak bulunan laktobasillerden, L.
sake'nin mu htemelen bozulmada önemli derecede rol oynadıgı sonucuna yarıldı
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1997 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1997Cilt: 44 Sayı: 02.03 |