Research Article
BibTex RIS Cite
Year 1976, , 0 - 0, 01.01.1976
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001245

Abstract

References

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

KURUTULMUŞ TAVUK GÜBRESİNİN PROTEİN KAYNAĞI OLARAK KUZU RASYONLARINDA DEĞERLENDİRİLMESİ

Year 1976, , 0 - 0, 01.01.1976
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001245

Abstract

Bu araştırma Lalahan Zootekni Araştırma Enstitüsünde yetiştirilen Konya ve
Karacabey Merinosu kuzular üzerinde üç grup halinde ve 90 günliik süreyle yürütülmüştür .
Kullanılan konsantre yemlerden i nci gruba (kontrol gurubu) tavuk gübresi katılmamış, 2 nci gruba % 15 oranında ve 3 ncü gruba da % 30 oranında tavuk gübresi katılmıştır.
Rasyonlarda i nci grupta % 12,96 protein ve 64,37 TSBM, 2 nci grupta % 13,01 protein ve 62,29 TSBM ve 3 ncü grupta % 12,68 protein ve 60,12 TSBM bulunmaktadır.
Araştırma sonunda günlük ortalama canlı ağırlık artışı i nci, 2 nci ve 3 ncü gruba göre
sırasıyla 176, 143 ve 140 gram olarak saptanmıştır. Bir kg canlı ağırlık artışı için yine sırasıyla 9,363 kg (3,588 konsantre yem + 5,775 kg kuru yonca), 10,371 kg (3,959 konsantre
yem .J_ 6,412 kg kuru yonca) ve i1,802 kg (4,500 kg konsantre yem + 7,302 kuru yonca)
yem tüketilmiştir. Canlı ağırlık artışı yönünden aradaki fark varians analizi sonunda istatistiki yönden % 5 güven eşiğinde önemli bulunmuştur.

References

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Veterinary Surgery
Journal Section Research Article
Authors

Mahmut Akkılıç

Publication Date January 1, 1976
Published in Issue Year 1976

Cite

APA Akkılıç, M. (1976). KURUTULMUŞ TAVUK GÜBRESİNİN PROTEİN KAYNAĞI OLARAK KUZU RASYONLARINDA DEĞERLENDİRİLMESİ. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 23(03.04). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001245
AMA Akkılıç M. KURUTULMUŞ TAVUK GÜBRESİNİN PROTEİN KAYNAĞI OLARAK KUZU RASYONLARINDA DEĞERLENDİRİLMESİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. January 1976;23(03.04). doi:10.1501/Vetfak_0000001245
Chicago Akkılıç, Mahmut. “KURUTULMUŞ TAVUK GÜBRESİNİN PROTEİN KAYNAĞI OLARAK KUZU RASYONLARINDA DEĞERLENDİRİLMESİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 23, no. 03.04 (January 1976). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001245.
EndNote Akkılıç M (January 1, 1976) KURUTULMUŞ TAVUK GÜBRESİNİN PROTEİN KAYNAĞI OLARAK KUZU RASYONLARINDA DEĞERLENDİRİLMESİ. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 23 03.04
IEEE M. Akkılıç, “KURUTULMUŞ TAVUK GÜBRESİNİN PROTEİN KAYNAĞI OLARAK KUZU RASYONLARINDA DEĞERLENDİRİLMESİ”, Ankara Univ Vet Fak Derg, vol. 23, no. 03.04, 1976, doi: 10.1501/Vetfak_0000001245.
ISNAD Akkılıç, Mahmut. “KURUTULMUŞ TAVUK GÜBRESİNİN PROTEİN KAYNAĞI OLARAK KUZU RASYONLARINDA DEĞERLENDİRİLMESİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 23/03.04 (January 1976). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001245.
JAMA Akkılıç M. KURUTULMUŞ TAVUK GÜBRESİNİN PROTEİN KAYNAĞI OLARAK KUZU RASYONLARINDA DEĞERLENDİRİLMESİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1976;23. doi:10.1501/Vetfak_0000001245.
MLA Akkılıç, Mahmut. “KURUTULMUŞ TAVUK GÜBRESİNİN PROTEİN KAYNAĞI OLARAK KUZU RASYONLARINDA DEĞERLENDİRİLMESİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, vol. 23, no. 03.04, 1976, doi:10.1501/Vetfak_0000001245.
Vancouver Akkılıç M. KURUTULMUŞ TAVUK GÜBRESİNİN PROTEİN KAYNAĞI OLARAK KUZU RASYONLARINDA DEĞERLENDİRİLMESİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1976;23(03.04).