Research Article
BibTex RIS Cite
Year 1993, , 0 - 0, 01.01.1993
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001508

Abstract

References

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

Yumurta tavuğu rasyonlarına katılan kemzyme dry'ın yumurta verimi ve yumurta kalitesi üzerine etkileri

Year 1993, , 0 - 0, 01.01.1993
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001508

Abstract

Kanatlı karma yemlerinde temel besin maddelerini protein,
yağ, nişasta ile beta-glukan, sellüloz ve pentozan gibi nişasta olmayan polisakkarider oluşturur. Dengeli bir rasyon yapımında,
sindirilebilirlik, rasyonun olduğu kadar yem maddelerinin enerji
değerini yani besleyici değerini belirlemede bir anahtar faktör olarak
roloynamaktadır. Bazı besin maddeleri kolay sindirilebilirken,
nişasta olmayan polisakkaritlerin sindirimi zordur. Kanatlı karma
yemlerine uygun enzimlerin ilavesi ilc bu karbonhidratların sindirimi
artabilmektedir.
Kanatlı beslenmesinde kullanılan enzimler önce tck yönlü
üretilmiş; örneğin yalnız karbonhidradarın değerlendirilır.esini arttırmak için kullanılmıştır. Günümüzde ise alfa-amilaz, beta-glukanaz,
sellülaz, Hpaz ve proteaz gibi farklı enzimleri kapsayan ürünler
geliştirilmiş olup toksik olmamaları, sindirilebilmeleri ve et ilc
yumurtada kalıntı bırakmamaları nedeni ile de tercih edilmektedirler.

References

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Veterinary Surgery
Journal Section Research Article
Authors

Ahmet Ergün

Publication Date January 1, 1993
Published in Issue Year 1993

Cite

APA Ergün, A. (1993). Yumurta tavuğu rasyonlarına katılan kemzyme dry’ın yumurta verimi ve yumurta kalitesi üzerine etkileri. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 40(03). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001508
AMA Ergün A. Yumurta tavuğu rasyonlarına katılan kemzyme dry’ın yumurta verimi ve yumurta kalitesi üzerine etkileri. Ankara Univ Vet Fak Derg. January 1993;40(03). doi:10.1501/Vetfak_0000001508
Chicago Ergün, Ahmet. “Yumurta tavuğu rasyonlarına katılan Kemzyme dry’ın Yumurta Verimi Ve Yumurta Kalitesi üzerine Etkileri”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 40, no. 03 (January 1993). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001508.
EndNote Ergün A (January 1, 1993) Yumurta tavuğu rasyonlarına katılan kemzyme dry’ın yumurta verimi ve yumurta kalitesi üzerine etkileri. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 40 03
IEEE A. Ergün, “Yumurta tavuğu rasyonlarına katılan kemzyme dry’ın yumurta verimi ve yumurta kalitesi üzerine etkileri”, Ankara Univ Vet Fak Derg, vol. 40, no. 03, 1993, doi: 10.1501/Vetfak_0000001508.
ISNAD Ergün, Ahmet. “Yumurta tavuğu rasyonlarına katılan Kemzyme dry’ın Yumurta Verimi Ve Yumurta Kalitesi üzerine Etkileri”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 40/03 (January 1993). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001508.
JAMA Ergün A. Yumurta tavuğu rasyonlarına katılan kemzyme dry’ın yumurta verimi ve yumurta kalitesi üzerine etkileri. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1993;40. doi:10.1501/Vetfak_0000001508.
MLA Ergün, Ahmet. “Yumurta tavuğu rasyonlarına katılan Kemzyme dry’ın Yumurta Verimi Ve Yumurta Kalitesi üzerine Etkileri”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, vol. 40, no. 03, 1993, doi:10.1501/Vetfak_0000001508.
Vancouver Ergün A. Yumurta tavuğu rasyonlarına katılan kemzyme dry’ın yumurta verimi ve yumurta kalitesi üzerine etkileri. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1993;40(03).