Research Article
BibTex RIS Cite
Year 1994, , 0 - 0, 01.01.1994
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001565

Abstract

References

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

TAVUK ETİ VE KARACİGERLERİNDE BAZI ANTİBİYOTİK KALıNTıLARlNIN ARAŞTIRILMASl

Year 1994, , 0 - 0, 01.01.1994
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001565

Abstract

Bu çalışma. Ankara pisasl1lda satılan tavuk eti ve karaciğerlerinde
eritromisin. kloramfenikol. monemin ve tilosin kalıntılarıntn saptanması amacıyla yapı/dı.
Bunun için, 175 adet tavuk eti ve 175 adet tavuk karaciğeri olmak üzere
toplam 350 adet örneğin ince tahaka kromatografilhiyootografik yöntemle analizleri gerçekleştirildi. Analiz sonuçlarına göre, tavuk etlerinin %5.7'siııilı ve tavuk karacilIerlerinin %3.4'üniin yukarıdaki antihiyotiklerden üçünü, farklı örneklerde ve düzeylerde içerdiği saptandı. Analiz edi/en örneklerin hiçhirisinde
monensin kalıntısı saptanamamıştır.
Sonuçlara göre, kanatlı hayvan ürünlerinde antibiyotik kalıntılarıntn bulunduğu ve böyle antibiyotik kalıntısı içeren tavuk eti ve karaciğerlerini tüketen
insanlarda sağlık sorunlarına neden olahi/ece,~i anlaşı/dı.

References

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Veterinary Surgery
Journal Section Research Article
Authors

Ferda Akar

Publication Date January 1, 1994
Published in Issue Year 1994

Cite

APA Akar, F. (1994). TAVUK ETİ VE KARACİGERLERİNDE BAZI ANTİBİYOTİK KALıNTıLARlNIN ARAŞTIRILMASl. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 41(02). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001565
AMA Akar F. TAVUK ETİ VE KARACİGERLERİNDE BAZI ANTİBİYOTİK KALıNTıLARlNIN ARAŞTIRILMASl. Ankara Univ Vet Fak Derg. January 1994;41(02). doi:10.1501/Vetfak_0000001565
Chicago Akar, Ferda. “TAVUK ETİ VE KARACİGERLERİNDE BAZI ANTİBİYOTİK KALıNTıLARlNIN ARAŞTIRILMASl”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 41, no. 02 (January 1994). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001565.
EndNote Akar F (January 1, 1994) TAVUK ETİ VE KARACİGERLERİNDE BAZI ANTİBİYOTİK KALıNTıLARlNIN ARAŞTIRILMASl. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 41 02
IEEE F. Akar, “TAVUK ETİ VE KARACİGERLERİNDE BAZI ANTİBİYOTİK KALıNTıLARlNIN ARAŞTIRILMASl”, Ankara Univ Vet Fak Derg, vol. 41, no. 02, 1994, doi: 10.1501/Vetfak_0000001565.
ISNAD Akar, Ferda. “TAVUK ETİ VE KARACİGERLERİNDE BAZI ANTİBİYOTİK KALıNTıLARlNIN ARAŞTIRILMASl”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 41/02 (January 1994). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001565.
JAMA Akar F. TAVUK ETİ VE KARACİGERLERİNDE BAZI ANTİBİYOTİK KALıNTıLARlNIN ARAŞTIRILMASl. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1994;41. doi:10.1501/Vetfak_0000001565.
MLA Akar, Ferda. “TAVUK ETİ VE KARACİGERLERİNDE BAZI ANTİBİYOTİK KALıNTıLARlNIN ARAŞTIRILMASl”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, vol. 41, no. 02, 1994, doi:10.1501/Vetfak_0000001565.
Vancouver Akar F. TAVUK ETİ VE KARACİGERLERİNDE BAZI ANTİBİYOTİK KALıNTıLARlNIN ARAŞTIRILMASl. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1994;41(02).