Bu çalışmada Türkiye' de çeşitli bölgelerde konuşlandınlmış askeri
garnizonlarda tüketilen 9 firmaya ait sofra ruzu ile 21 firmaya ait mutfak tuzlarımn kimyasal özellikleri araştırılmıştır. Orneklerdeki kalsiyum (Ca), fosfor
(P), magnezyum (Mg) ve demir (Fe) ölçümleri Technicon RA-lOOO otoanalizörde, potasyum (K) ise flamfotometre (FLM 3) ile ölçüldü. Rutubet, NaCL ve
sülfat (S04) miktarları ST-933'de belirtilen yöntemlere göre yapıldı. Sofra ve
mutfak tuzlarında sülfat miktarı, mutfak tuzlarında ise kalsiyum miktarları standarıta belirtilen değerlerden yüksek bulunmuş, diğer değerlerin ise standarda
uyum gösterdiği saptanmıştır.
Aktan, H. T. (1995). ASKERİ GARNİZONLARDA TÜKETİLEN SOFRA VE MUTFAK TUZLARININ KİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 42(03). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000756
AMA
Aktan HT. ASKERİ GARNİZONLARDA TÜKETİLEN SOFRA VE MUTFAK TUZLARININ KİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. January 1995;42(03). doi:10.1501/Vetfak_0000000756
Chicago
Aktan, H. Tansu. “ASKERİ GARNİZONLARDA TÜKETİLEN SOFRA VE MUTFAK TUZLARININ KİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 42, no. 03 (January 1995). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000756.
EndNote
Aktan HT (January 1, 1995) ASKERİ GARNİZONLARDA TÜKETİLEN SOFRA VE MUTFAK TUZLARININ KİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 42 03
IEEE
H. T. Aktan, “ASKERİ GARNİZONLARDA TÜKETİLEN SOFRA VE MUTFAK TUZLARININ KİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ”, Ankara Univ Vet Fak Derg, vol. 42, no. 03, 1995, doi: 10.1501/Vetfak_0000000756.
ISNAD
Aktan, H. Tansu. “ASKERİ GARNİZONLARDA TÜKETİLEN SOFRA VE MUTFAK TUZLARININ KİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 42/03 (January 1995). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000756.
JAMA
Aktan HT. ASKERİ GARNİZONLARDA TÜKETİLEN SOFRA VE MUTFAK TUZLARININ KİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1995;42. doi:10.1501/Vetfak_0000000756.
MLA
Aktan, H. Tansu. “ASKERİ GARNİZONLARDA TÜKETİLEN SOFRA VE MUTFAK TUZLARININ KİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, vol. 42, no. 03, 1995, doi:10.1501/Vetfak_0000000756.
Vancouver
Aktan HT. ASKERİ GARNİZONLARDA TÜKETİLEN SOFRA VE MUTFAK TUZLARININ KİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1995;42(03).