Research Article
BibTex RIS Cite
Year 1995, , 0 - 0, 01.01.1995
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000756

Abstract

References

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

ASKERİ GARNİZONLARDA TÜKETİLEN SOFRA VE MUTFAK TUZLARININ KİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ

Year 1995, , 0 - 0, 01.01.1995
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000756

Abstract

Bu çalışmada Türkiye' de çeşitli bölgelerde konuşlandınlmış askeri
garnizonlarda tüketilen 9 firmaya ait sofra ruzu ile 21 firmaya ait mutfak tuzlarımn kimyasal özellikleri araştırılmıştır. Orneklerdeki kalsiyum (Ca), fosfor
(P), magnezyum (Mg) ve demir (Fe) ölçümleri Technicon RA-lOOO otoanalizörde, potasyum (K) ise flamfotometre (FLM 3) ile ölçüldü. Rutubet, NaCL ve
sülfat (S04) miktarları ST-933'de belirtilen yöntemlere göre yapıldı. Sofra ve
mutfak tuzlarında sülfat miktarı, mutfak tuzlarında ise kalsiyum miktarları standarıta belirtilen değerlerden yüksek bulunmuş, diğer değerlerin ise standarda
uyum gösterdiği saptanmıştır.

References

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Veterinary Surgery
Journal Section Research Article
Authors

H. Tansu Aktan

Publication Date January 1, 1995
Published in Issue Year 1995

Cite

APA Aktan, H. T. (1995). ASKERİ GARNİZONLARDA TÜKETİLEN SOFRA VE MUTFAK TUZLARININ KİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 42(03). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000756
AMA Aktan HT. ASKERİ GARNİZONLARDA TÜKETİLEN SOFRA VE MUTFAK TUZLARININ KİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. January 1995;42(03). doi:10.1501/Vetfak_0000000756
Chicago Aktan, H. Tansu. “ASKERİ GARNİZONLARDA TÜKETİLEN SOFRA VE MUTFAK TUZLARININ KİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 42, no. 03 (January 1995). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000756.
EndNote Aktan HT (January 1, 1995) ASKERİ GARNİZONLARDA TÜKETİLEN SOFRA VE MUTFAK TUZLARININ KİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 42 03
IEEE H. T. Aktan, “ASKERİ GARNİZONLARDA TÜKETİLEN SOFRA VE MUTFAK TUZLARININ KİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ”, Ankara Univ Vet Fak Derg, vol. 42, no. 03, 1995, doi: 10.1501/Vetfak_0000000756.
ISNAD Aktan, H. Tansu. “ASKERİ GARNİZONLARDA TÜKETİLEN SOFRA VE MUTFAK TUZLARININ KİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 42/03 (January 1995). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000756.
JAMA Aktan HT. ASKERİ GARNİZONLARDA TÜKETİLEN SOFRA VE MUTFAK TUZLARININ KİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1995;42. doi:10.1501/Vetfak_0000000756.
MLA Aktan, H. Tansu. “ASKERİ GARNİZONLARDA TÜKETİLEN SOFRA VE MUTFAK TUZLARININ KİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, vol. 42, no. 03, 1995, doi:10.1501/Vetfak_0000000756.
Vancouver Aktan HT. ASKERİ GARNİZONLARDA TÜKETİLEN SOFRA VE MUTFAK TUZLARININ KİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1995;42(03).