Hayvanlardan elde edilen et ürünlerinin içerisinde en mühimlerin- len biri de sucuklardır.
Sucuklar şu bakımdan insan sağlığı için büyük değer taşır; Bir mad- le de yüzey genişledikçe mikrop üreme faaliyeti orantılı olarak çoğalır.
Lym zamanda sucukların kumtulması, bozulmaları bakımından çok ö- lemlidir. Atalarımızdan kalan kumtma metodlan, çok esaslı bir durum göstermektedir. Fakat memleketimize giren garp metodlan, bizde har alı olarak tatbik edilmektedir. Diğer taraftan kıyriıa haline gelen et, bir :ok hileleri sinesinde toplayabilir. Yukanda kısaca önemli noktalan be- irttiğimiz memleket sucuklanmız üzerinde araştırmalar yaparak gıda Lontrolu bakımından durumlarım meydana koymak istedik.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Veterinary Surgery |
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | January 1, 1959 |
Published in Issue | Year 1959Volume: 6 Issue: 03.04 |