Zamanımızda zararsızlığı çalışmalarla meydana konulmuş olan sun’i boya maddelerinin, gıda sanayiinde kullanılma sahası gün geçtikçe genişlemektedir. Gıdalara boyalar iki maksatla katılmaktadır. Birinci si kalite güzelliği yaratmak, İkincisi ise kalitesi bozulmuş olan gıdalan düzgün hale getirerek hile yoluna sapmaktır.
Memleketimizde gerek sofralarda müştehi olarak yenilen ve ge rekse pastırma dış kısmına sürülen çemenlere boya katılması renk gü zelliğini artırmak içindir. Bu maksat için şekercilikte kullamlan, suda münhal, kırmızı, arseniksiz katran boyaları istimal edilmektedir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Veterinary Surgery |
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | January 1, 1961 |
Published in Issue | Year 1961Volume: 8 Issue: 04 |