Research Article
BibTex RIS Cite

EVCİL KANATLILARDAN TAVUK-HOROZ (GALLUS DOMESTICUS), HİNDİ (MELEAGRIS GALLOPAVO), ÖRDEK (ANAS BOSCAS), KAZ (ANSER ANSER)'DA KULAK KEMİĞİ (COLUMELLA) VE ONUN BAĞ (LIGAMENT) VE KIKIRDAKLARININ (CARTILAG

Year 1967, Volume: 14 Issue: 02, 0 - 0, 01.01.1967

Abstract

Bu çalışma, önceden yapılmış olan "Evcil memelilerin kulak
kemiklerinin karşılaştırmalı araştırması" nın daha detaylı bir devamıdır. Böylece evcil memeli (at, merkep, manda, keçi, koyun, köpek,
kedi, deve, fil) ve kanatlılarda (tavuk, hindi, ördek, kaz) kulak kemiklerinin incelenmesi tamamlanmış olmaktadır. Ayrıca literatürlerde
kanatlı kulak kemiği hakkında pek az, bunun kıkırdak ve bağları
hakkında ise hemen, hemen hiç yok denecek kadar az bilginin varlığından doğan boşluğu doldurmak amacı ile de hem kemik kısmı
hem de kıkırdak ve bağları üzerinde karşılaştırmalı olan bu çalışma
yapılmıştır.
Etymolojik etüdünde, Columella, ae, f.: küçük sütun, küçük
kolon, küçük direk, küçük destek anlamına gelmektedir. Kelimenin
kökeni, Columna, ae,f.: sütun, kolon, direk, destekdir. Buna "ella"
diminutif son takısı (suffix) eklenerek yukarıdaki, küçültülmüş anlamdaki sözcük meydana gelmiştir

References

  • Ankara Üniversitesi-Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Year 1967, Volume: 14 Issue: 02, 0 - 0, 01.01.1967

Abstract

References

  • Ankara Üniversitesi-Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Veterinary Surgery
Journal Section Research Article
Authors

Turgut Özgüden

Publication Date January 1, 1967
Published in Issue Year 1967Volume: 14 Issue: 02

Cite

APA Özgüden, T. (1967). EVCİL KANATLILARDAN TAVUK-HOROZ (GALLUS DOMESTICUS), HİNDİ (MELEAGRIS GALLOPAVO), ÖRDEK (ANAS BOSCAS), KAZ (ANSER ANSER)’DA KULAK KEMİĞİ (COLUMELLA) VE ONUN BAĞ (LIGAMENT) VE KIKIRDAKLARININ (CARTILAG. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 14(02).
AMA Özgüden T. EVCİL KANATLILARDAN TAVUK-HOROZ (GALLUS DOMESTICUS), HİNDİ (MELEAGRIS GALLOPAVO), ÖRDEK (ANAS BOSCAS), KAZ (ANSER ANSER)’DA KULAK KEMİĞİ (COLUMELLA) VE ONUN BAĞ (LIGAMENT) VE KIKIRDAKLARININ (CARTILAG. Ankara Univ Vet Fak Derg. January 1967;14(02).
Chicago Özgüden, Turgut. “EVCİL KANATLILARDAN TAVUK-HOROZ (GALLUS DOMESTICUS), HİNDİ (MELEAGRIS GALLOPAVO), ÖRDEK (ANAS BOSCAS), KAZ (ANSER ANSER)’DA KULAK KEMİĞİ (COLUMELLA) VE ONUN BAĞ (LIGAMENT) VE KIKIRDAKLARININ (CARTILAG”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 14, no. 02 (January 1967).
EndNote Özgüden T (January 1, 1967) EVCİL KANATLILARDAN TAVUK-HOROZ (GALLUS DOMESTICUS), HİNDİ (MELEAGRIS GALLOPAVO), ÖRDEK (ANAS BOSCAS), KAZ (ANSER ANSER)’DA KULAK KEMİĞİ (COLUMELLA) VE ONUN BAĞ (LIGAMENT) VE KIKIRDAKLARININ (CARTILAG. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 14 02
IEEE T. Özgüden, “EVCİL KANATLILARDAN TAVUK-HOROZ (GALLUS DOMESTICUS), HİNDİ (MELEAGRIS GALLOPAVO), ÖRDEK (ANAS BOSCAS), KAZ (ANSER ANSER)’DA KULAK KEMİĞİ (COLUMELLA) VE ONUN BAĞ (LIGAMENT) VE KIKIRDAKLARININ (CARTILAG”, Ankara Univ Vet Fak Derg, vol. 14, no. 02, 1967.
ISNAD Özgüden, Turgut. “EVCİL KANATLILARDAN TAVUK-HOROZ (GALLUS DOMESTICUS), HİNDİ (MELEAGRIS GALLOPAVO), ÖRDEK (ANAS BOSCAS), KAZ (ANSER ANSER)’DA KULAK KEMİĞİ (COLUMELLA) VE ONUN BAĞ (LIGAMENT) VE KIKIRDAKLARININ (CARTILAG”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 14/02 (January 1967).
JAMA Özgüden T. EVCİL KANATLILARDAN TAVUK-HOROZ (GALLUS DOMESTICUS), HİNDİ (MELEAGRIS GALLOPAVO), ÖRDEK (ANAS BOSCAS), KAZ (ANSER ANSER)’DA KULAK KEMİĞİ (COLUMELLA) VE ONUN BAĞ (LIGAMENT) VE KIKIRDAKLARININ (CARTILAG. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1967;14.
MLA Özgüden, Turgut. “EVCİL KANATLILARDAN TAVUK-HOROZ (GALLUS DOMESTICUS), HİNDİ (MELEAGRIS GALLOPAVO), ÖRDEK (ANAS BOSCAS), KAZ (ANSER ANSER)’DA KULAK KEMİĞİ (COLUMELLA) VE ONUN BAĞ (LIGAMENT) VE KIKIRDAKLARININ (CARTILAG”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, vol. 14, no. 02, 1967.
Vancouver Özgüden T. EVCİL KANATLILARDAN TAVUK-HOROZ (GALLUS DOMESTICUS), HİNDİ (MELEAGRIS GALLOPAVO), ÖRDEK (ANAS BOSCAS), KAZ (ANSER ANSER)’DA KULAK KEMİĞİ (COLUMELLA) VE ONUN BAĞ (LIGAMENT) VE KIKIRDAKLARININ (CARTILAG. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1967;14(02).