Research Article
BibTex RIS Cite
Year 1974, Volume: 21 Issue: 01.02, 0 - 0, 01.01.1974
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001453

Abstract

References

  • Ankara Üniversitesi-Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

ANKARA SÜT FABRİKALARINDA PASTÖRİZASYONDA SAĞLANAN MİKROP REDÜKSİYONU VE PASTÖRİZASYONDAN SONRAKİ KADEMELERDE BULAŞMA DURUMU ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR

Year 1974, Volume: 21 Issue: 01.02, 0 - 0, 01.01.1974
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001453

Abstract

i. Les degres de la pasteurİsation appliques dans Jes quatre usines du lait d'Ankara,
varient entre de 78° a 100°C. Soit \in degrc moyenne de la pasteurisation est 86°.1
;: 0.°51 C.
2. Dans ks laits cr us : En total, le moyenne de nombre des microbes est 2.9 x lOto =ı=
7.3 x 10'/mI. (9.8 x 10' a 3,4 x 10"/ml.), moyenne de nombre des bacteries
coliformes est 5.6 x 10' =r 1.9 x 1O'lmI. (7.7 x lO' a 1.6 x 10./mI.), et moyenne de
nombre des enteroeoques est 2.9 x 10' T 8.5 x 1O"/mI. (1.1 x lO' a 5.7 x 1O./mL).
3. Dans les laits pasteurises:
a. Les laits pa.steurises qui traites ala degre moyenne de 86°.1 =ı= 0°.51 C, en moyenne
le nombre des microbes est i1.000 l' 1.500 imi. Generalement, le reduction microbienne alteindre a 99.99 % en fonetİon des nombres mİcrobiennes dans les laits
crus et des degre.s de la pasteurisatİon.
Moyenne de nombre des bacterics eolİformes est Oımı., et moyenne de nombre des
enterocoques est 0.02 =ı: 0.0 iımı.
b. Ala sorti de refrigerateur: Moyenne de nombre des microbes est 15.000 =ı= 2.1001
mL., moyenne de nombre des baeteries eoliformes est 0.26 =ı= O.i8/m i, moyenne de
nombre des enteroeoqucs est 0.98 l' 0.15/mI. La contamination mİerobienne dans
eelte etape est il %

References

  • Ankara Üniversitesi-Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Veterinary Surgery
Journal Section Research Article
Authors

Ergün Özalp

Publication Date January 1, 1974
Published in Issue Year 1974Volume: 21 Issue: 01.02

Cite

APA Özalp, E. (1974). ANKARA SÜT FABRİKALARINDA PASTÖRİZASYONDA SAĞLANAN MİKROP REDÜKSİYONU VE PASTÖRİZASYONDAN SONRAKİ KADEMELERDE BULAŞMA DURUMU ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 21(01.02). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001453
AMA Özalp E. ANKARA SÜT FABRİKALARINDA PASTÖRİZASYONDA SAĞLANAN MİKROP REDÜKSİYONU VE PASTÖRİZASYONDAN SONRAKİ KADEMELERDE BULAŞMA DURUMU ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR. Ankara Univ Vet Fak Derg. January 1974;21(01.02). doi:10.1501/Vetfak_0000001453
Chicago Özalp, Ergün. “ANKARA SÜT FABRİKALARINDA PASTÖRİZASYONDA SAĞLANAN MİKROP REDÜKSİYONU VE PASTÖRİZASYONDAN SONRAKİ KADEMELERDE BULAŞMA DURUMU ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 21, no. 01.02 (January 1974). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001453.
EndNote Özalp E (January 1, 1974) ANKARA SÜT FABRİKALARINDA PASTÖRİZASYONDA SAĞLANAN MİKROP REDÜKSİYONU VE PASTÖRİZASYONDAN SONRAKİ KADEMELERDE BULAŞMA DURUMU ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 21 01.02
IEEE E. Özalp, “ANKARA SÜT FABRİKALARINDA PASTÖRİZASYONDA SAĞLANAN MİKROP REDÜKSİYONU VE PASTÖRİZASYONDAN SONRAKİ KADEMELERDE BULAŞMA DURUMU ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR”, Ankara Univ Vet Fak Derg, vol. 21, no. 01.02, 1974, doi: 10.1501/Vetfak_0000001453.
ISNAD Özalp, Ergün. “ANKARA SÜT FABRİKALARINDA PASTÖRİZASYONDA SAĞLANAN MİKROP REDÜKSİYONU VE PASTÖRİZASYONDAN SONRAKİ KADEMELERDE BULAŞMA DURUMU ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 21/01.02 (January 1974). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001453.
JAMA Özalp E. ANKARA SÜT FABRİKALARINDA PASTÖRİZASYONDA SAĞLANAN MİKROP REDÜKSİYONU VE PASTÖRİZASYONDAN SONRAKİ KADEMELERDE BULAŞMA DURUMU ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1974;21. doi:10.1501/Vetfak_0000001453.
MLA Özalp, Ergün. “ANKARA SÜT FABRİKALARINDA PASTÖRİZASYONDA SAĞLANAN MİKROP REDÜKSİYONU VE PASTÖRİZASYONDAN SONRAKİ KADEMELERDE BULAŞMA DURUMU ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, vol. 21, no. 01.02, 1974, doi:10.1501/Vetfak_0000001453.
Vancouver Özalp E. ANKARA SÜT FABRİKALARINDA PASTÖRİZASYONDA SAĞLANAN MİKROP REDÜKSİYONU VE PASTÖRİZASYONDAN SONRAKİ KADEMELERDE BULAŞMA DURUMU ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1974;21(01.02).