Research Article
BibTex RIS Cite

FİGİN YUMURTA TAVUĞU RASYONLARINDA DEĞERLENDİRİLMESİ

Year 1987, Volume: 34 Issue: 03, 0 - 0, 01.01.1987
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001100

Abstract

Bu araştırma % 5- iO düzeyinde fiğ içeren rasyonların )'ıımurta
tavuklarında )'em tüketimi, yemden )'ararlanma, )'ıımurta verimi, .J'umurta kalitesi ve kan serum kalsiyum ve inorganik fosfor dÜZej'leri üzerine olan etkilerini
incelemek amacryla .J'apıldı.
Araştırmada toplam i50 adet 47 haftalık Hisex yumurta tipi, kahı'erengi
melez taliuk kull'1nıldı. Araştırma her biri 50 adet taliuktan meydana gelen i
kontrol, 2 deneme olmak üzere toplam 3 grup halinde )'ürütüldü. Araştırma 4 ay
sürdürüldü.
Fiğin rasyond,z % iO düzeyinde bulunması yumurta taliuklarında yem
tüketimi lie yumurta lierimini azaltmtl.Sına rağmen )'eın tüketimindeki azalma
daha fazıa olduğundan Ji.~in )'Cmden yararlanma derecesi üzerine olumlu etki
)'aptığı görülmektedir. Yumurta özgül ağırlığımn % iO fiğ içeren grupta,
yumurta sarı indeksinin ise % 5fiğ içeren grupta diğer gruplara nazaran daha
fazla oldu,ğu ı!,ö'zlendi. Yumurta kalitesi ile ilgili dıiIer jjzellikler lie kan serum
kalsi.J'um iJe inorganik fosfor düzeyleri bakımından gruplar arasında farklılıklar görülmedi. Ayrıca ras)'onlara katılan fiğin ."umurta taliuklarının sağlığı
üzerine zararlı bir etkisi olmadı,ğı sapt:ındı

References

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Year 1987, Volume: 34 Issue: 03, 0 - 0, 01.01.1987
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001100

Abstract

References

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Veterinary Surgery
Journal Section Research Article
Authors

Ahmet Ergun

Publication Date January 1, 1987
Published in Issue Year 1987Volume: 34 Issue: 03

Cite

APA Ergun, A. (1987). FİGİN YUMURTA TAVUĞU RASYONLARINDA DEĞERLENDİRİLMESİ. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 34(03). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001100
AMA Ergun A. FİGİN YUMURTA TAVUĞU RASYONLARINDA DEĞERLENDİRİLMESİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. January 1987;34(03). doi:10.1501/Vetfak_0000001100
Chicago Ergun, Ahmet. “FİGİN YUMURTA TAVUĞU RASYONLARINDA DEĞERLENDİRİLMESİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 34, no. 03 (January 1987). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001100.
EndNote Ergun A (January 1, 1987) FİGİN YUMURTA TAVUĞU RASYONLARINDA DEĞERLENDİRİLMESİ. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 34 03
IEEE A. Ergun, “FİGİN YUMURTA TAVUĞU RASYONLARINDA DEĞERLENDİRİLMESİ”, Ankara Univ Vet Fak Derg, vol. 34, no. 03, 1987, doi: 10.1501/Vetfak_0000001100.
ISNAD Ergun, Ahmet. “FİGİN YUMURTA TAVUĞU RASYONLARINDA DEĞERLENDİRİLMESİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 34/03 (January 1987). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001100.
JAMA Ergun A. FİGİN YUMURTA TAVUĞU RASYONLARINDA DEĞERLENDİRİLMESİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1987;34. doi:10.1501/Vetfak_0000001100.
MLA Ergun, Ahmet. “FİGİN YUMURTA TAVUĞU RASYONLARINDA DEĞERLENDİRİLMESİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, vol. 34, no. 03, 1987, doi:10.1501/Vetfak_0000001100.
Vancouver Ergun A. FİGİN YUMURTA TAVUĞU RASYONLARINDA DEĞERLENDİRİLMESİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1987;34(03).