Veteriner hek imlik te çok kullanılan değişik grup/{I/1 12 antibiyotik preparatmm yoğUl.tta pl!ltl oluşul11u ve pH değerleri üzeriııe
etkileri incelendi.
Yoğurtta pıhu oluşumunu engelleyen koıısantra,ıyonlar penidilin
preparatlannda 0.30 I11cg/ml, penicillin ' streptomycin preparatlannda 0,005 iU i 0.008 mcg-0.07 I11cg!ml; erytromycin preparatlannda
0.03 I11cg-0.2 mcg / ml; oxytetracyclin pı'eparatlarmda 0.30 mcg- 0.70
mcg / ml, chloramplıenicol preparatlamıda 3.0 mcg -4.0 mc!?/ ml olarak
bulundu.
Pastörizasyondan önce ve sonra süte kattlan ayııı konsantrasyondaki
antibiyotiklerin oluşturduklan pH değerleri arasmdaki fark en çok O. i
olarak saptandı.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Veterinary Surgery |
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | January 1, 1989 |
Published in Issue | Year 1989Volume: 36 Issue: 03 |