Kanatlı karma yemlerinde temel besin maddelerini protein,
yağ, nişasta ile beta-glukan, sellüloz ve pentozan gibi nişasta olmayan polisakkarider oluşturur. Dengeli bir rasyon yapımında,
sindirilebilirlik, rasyonun olduğu kadar yem maddelerinin enerji
değerini yani besleyici değerini belirlemede bir anahtar faktör olarak
roloynamaktadır. Bazı besin maddeleri kolay sindirilebilirken,
nişasta olmayan polisakkaritlerin sindirimi zordur. Kanatlı karma
yemlerine uygun enzimlerin ilavesi ilc bu karbonhidratların sindirimi
artabilmektedir.
Kanatlı beslenmesinde kullanılan enzimler önce tck yönlü
üretilmiş; örneğin yalnız karbonhidradarın değerlendirilır.esini arttırmak için kullanılmıştır. Günümüzde ise alfa-amilaz, beta-glukanaz,
sellülaz, Hpaz ve proteaz gibi farklı enzimleri kapsayan ürünler
geliştirilmiş olup toksik olmamaları, sindirilebilmeleri ve et ilc
yumurtada kalıntı bırakmamaları nedeni ile de tercih edilmektedirler.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Veterinary Surgery |
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | January 1, 1993 |
Published in Issue | Year 1993Volume: 40 Issue: 03 |
Bibtex | @research article { auvfd849143, journal = {Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi}, issn = {1300-0861}, eissn = {1308-2817}, address = {}, publisher = {Ankara University}, year = {1993}, volume = {40}, number = {03}, pages = {0 - 0}, doi = {10.1501/Vetfak\_0000001508}, title = {Yumurta tavuğu rasyonlarına katılan kemzyme dry'ın yumurta verimi ve yumurta kalitesi üzerine etkileri}, key = {cite}, author = {Ergün, Ahmet} } |
APA | Ergün, A. (1993). Yumurta tavuğu rasyonlarına katılan kemzyme dry'ın yumurta verimi ve yumurta kalitesi üzerine etkileri . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi , 40 (03) , 0-0 . DOI: 10.1501/Vetfak_0000001508 |
MLA | Ergün, A. "Yumurta tavuğu rasyonlarına katılan kemzyme dry'ın yumurta verimi ve yumurta kalitesi üzerine etkileri" . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 40 (1993 ): 0-0 <https://vetjournal.ankara.edu.tr/en/pub/issue/59953/849143> |
Chicago | Ergün, A. "Yumurta tavuğu rasyonlarına katılan kemzyme dry'ın yumurta verimi ve yumurta kalitesi üzerine etkileri". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 40 (1993 ): 0-0 |
RIS | TY - JOUR T1 - Yumurta tavuğu rasyonlarına katılan kemzyme dry'ın yumurta verimi ve yumurta kalitesi üzerine etkileri AU - AhmetErgün Y1 - 1993 PY - 1993 N1 - doi: 10.1501/Vetfak_0000001508 DO - 10.1501/Vetfak_0000001508 T2 - Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi JF - Journal JO - JOR SP - 0 EP - 0 VL - 40 IS - 03 SN - 1300-0861-1308-2817 M3 - doi: 10.1501/Vetfak_0000001508 UR - https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001508 Y2 - 2023 ER - |
EndNote | %0 Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi Yumurta tavuğu rasyonlarına katılan kemzyme dry'ın yumurta verimi ve yumurta kalitesi üzerine etkileri %A Ahmet Ergün %T Yumurta tavuğu rasyonlarına katılan kemzyme dry'ın yumurta verimi ve yumurta kalitesi üzerine etkileri %D 1993 %J Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi %P 1300-0861-1308-2817 %V 40 %N 03 %R doi: 10.1501/Vetfak_0000001508 %U 10.1501/Vetfak_0000001508 |
ISNAD | Ergün, Ahmet . "Yumurta tavuğu rasyonlarına katılan kemzyme dry'ın yumurta verimi ve yumurta kalitesi üzerine etkileri". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 40 / 03 (January 1993): 0-0 . https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001508 |
AMA | Ergün A. Yumurta tavuğu rasyonlarına katılan kemzyme dry'ın yumurta verimi ve yumurta kalitesi üzerine etkileri. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1993; 40(03): 0-0. |
Vancouver | Ergün A. Yumurta tavuğu rasyonlarına katılan kemzyme dry'ın yumurta verimi ve yumurta kalitesi üzerine etkileri. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. 1993; 40(03): 0-0. |
IEEE | A. Ergün , "Yumurta tavuğu rasyonlarına katılan kemzyme dry'ın yumurta verimi ve yumurta kalitesi üzerine etkileri", Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, vol. 40, no. 03, pp. 0-0, Jan. 1993, doi:10.1501/Vetfak_0000001508 |