Bu çalışmada,)'em ['eyem hammaddelerinde doğalolarak meydana
gelen tanen ve sfyaniir düzC)'leri belirlendi. Analider spektrofotometrik )'öntemlerle gerçekleştirildi. BireyJel anali;:. sonuçlarına göre, tanen düzeyinin ,yüzde
olarak O ile 5.70 arasında siyanürün ise II ile 140 ppm arasmda de<~işti bulundu. Ortalama tanC1ldii.ce)'ininyiizde olarak broyler )'emlerinde 0.63::3:
0.08, damıdık tm'uk )'emlerinde 0.43:1-0.05, buğda)'da 0.41H 0.09, mısırda
0.49:; 0.5, a)'çiçe,~ikıiJpesinde 2.60-~ 1.25, sorgumda ise 0.9g~ 0.12 oldıı-
,gıt hesaplandı. Diğer )'andan, ortalama si.J'aniiı dii?:.C)'lerippm olarak brrı)'ler
)'emlerinde 47.82= 7.92, damdık tavuk )'emlerinde 45.91- 6.24, buğda)'da
47.0-:-:13.87, mısırda 40.86::1:7.92, a)'çiçeği kiispesinde 83.50':5.38, sorgıımda ise 35.57 : __3.15 oldlı,~1Ibıııundu.
, Analiz sonuçlarına göre, )'em ,'e)'em hammaddelerindeki taneııı'e si;'anür
dÜCf)'lerinin kanatlılarda sa,~lık sonııılarına )'01 açabileceği ve )'emdeız )'ararlanma)'ı olumsuz )'ö.nde etkileyebileceği soıııu:una ('anıdı.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Veterinary Surgery |
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | January 1, 1994 |
Published in Issue | Year 1994Volume: 41 Issue: 01 |
Bibtex | @research article { auvfd849326, journal = {Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi}, issn = {1300-0861}, eissn = {1308-2817}, address = {}, publisher = {Ankara University}, year = {1994}, volume = {41}, number = {01}, pages = {0 - 0}, doi = {10.1501/Vetfak\_0000001552}, title = {YEM VE YEM HAMMADDELERİNDE BULUNAN BAZI DOGAL OLUMSUZLUK FAKTÖRLERİ: 1. TANEN VE SIYANÜR DÜZEYLERİ}, key = {cite}, author = {Akar, Ferda} } |
APA | Akar, F. (1994). YEM VE YEM HAMMADDELERİNDE BULUNAN BAZI DOGAL OLUMSUZLUK FAKTÖRLERİ: 1. TANEN VE SIYANÜR DÜZEYLERİ . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi , 41 (01) , 0-0 . DOI: 10.1501/Vetfak_0000001552 |
MLA | Akar, F. "YEM VE YEM HAMMADDELERİNDE BULUNAN BAZI DOGAL OLUMSUZLUK FAKTÖRLERİ: 1. TANEN VE SIYANÜR DÜZEYLERİ" . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 41 (1994 ): 0-0 <http://vetjournal.ankara.edu.tr/en/pub/issue/59955/849326> |
Chicago | Akar, F. "YEM VE YEM HAMMADDELERİNDE BULUNAN BAZI DOGAL OLUMSUZLUK FAKTÖRLERİ: 1. TANEN VE SIYANÜR DÜZEYLERİ". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 41 (1994 ): 0-0 |
RIS | TY - JOUR T1 - YEM VE YEM HAMMADDELERİNDE BULUNAN BAZI DOGAL OLUMSUZLUK FAKTÖRLERİ: 1. TANEN VE SIYANÜR DÜZEYLERİ AU - FerdaAkar Y1 - 1994 PY - 1994 N1 - doi: 10.1501/Vetfak_0000001552 DO - 10.1501/Vetfak_0000001552 T2 - Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi JF - Journal JO - JOR SP - 0 EP - 0 VL - 41 IS - 01 SN - 1300-0861-1308-2817 M3 - doi: 10.1501/Vetfak_0000001552 UR - https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001552 Y2 - 2023 ER - |
EndNote | %0 Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi YEM VE YEM HAMMADDELERİNDE BULUNAN BAZI DOGAL OLUMSUZLUK FAKTÖRLERİ: 1. TANEN VE SIYANÜR DÜZEYLERİ %A Ferda Akar %T YEM VE YEM HAMMADDELERİNDE BULUNAN BAZI DOGAL OLUMSUZLUK FAKTÖRLERİ: 1. TANEN VE SIYANÜR DÜZEYLERİ %D 1994 %J Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi %P 1300-0861-1308-2817 %V 41 %N 01 %R doi: 10.1501/Vetfak_0000001552 %U 10.1501/Vetfak_0000001552 |
ISNAD | Akar, Ferda . "YEM VE YEM HAMMADDELERİNDE BULUNAN BAZI DOGAL OLUMSUZLUK FAKTÖRLERİ: 1. TANEN VE SIYANÜR DÜZEYLERİ". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 41 / 01 (January 1994): 0-0 . https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001552 |
AMA | Akar F. YEM VE YEM HAMMADDELERİNDE BULUNAN BAZI DOGAL OLUMSUZLUK FAKTÖRLERİ: 1. TANEN VE SIYANÜR DÜZEYLERİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1994; 41(01): 0-0. |
Vancouver | Akar F. YEM VE YEM HAMMADDELERİNDE BULUNAN BAZI DOGAL OLUMSUZLUK FAKTÖRLERİ: 1. TANEN VE SIYANÜR DÜZEYLERİ. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. 1994; 41(01): 0-0. |
IEEE | F. Akar , "YEM VE YEM HAMMADDELERİNDE BULUNAN BAZI DOGAL OLUMSUZLUK FAKTÖRLERİ: 1. TANEN VE SIYANÜR DÜZEYLERİ", Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, vol. 41, no. 01, pp. 0-0, Jan. 1994, doi:10.1501/Vetfak_0000001552 |