Bu çalışmada Türkiye' de çeşitli bölgelerde konuşlandınlmış askeri
garnizonlarda tüketilen 9 firmaya ait sofra ruzu ile 21 firmaya ait mutfak tuzlarımn kimyasal özellikleri araştırılmıştır. Orneklerdeki kalsiyum (Ca), fosfor
(P), magnezyum (Mg) ve demir (Fe) ölçümleri Technicon RA-lOOO otoanalizörde, potasyum (K) ise flamfotometre (FLM 3) ile ölçüldü. Rutubet, NaCL ve
sülfat (S04) miktarları ST-933'de belirtilen yöntemlere göre yapıldı. Sofra ve
mutfak tuzlarında sülfat miktarı, mutfak tuzlarında ise kalsiyum miktarları standarıta belirtilen değerlerden yüksek bulunmuş, diğer değerlerin ise standarda
uyum gösterdiği saptanmıştır.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Veterinary Surgery |
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | January 1, 1995 |
Published in Issue | Year 1995Volume: 42 Issue: 03 |