Research Article
BibTex RIS Cite
Year 1995, Volume: 42 Issue: 04, 0 - 0, 01.01.1995
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000732

Abstract

References

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

ANKARA PİYASASINDAN SAĞLANAN BAZI GIDA MADDELERİNDE SORBİK ASİT VE BENZOİK ASİT MİKTARLARININ GAZ KROMATOGRAFİSi YÖNTEMİ İLE ARAŞTIRILMASI

Year 1995, Volume: 42 Issue: 04, 0 - 0, 01.01.1995
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000732

Abstract

Bu çalışma, Ankara piyasasından sağlanan ketçap, reçe/ ve meyve
aromalı gazozlarda, antimikrobiyel amaçla katılan sorhik asit ve benzoik asit
miktarlarının saptanması ve elde edilen bulgularm Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliğinde öngörülen maksimum değerlerle karşılaştırılması amacı ile yapılmıştır.
Benzoik asit ve sorbik asit miktarları gaz-sıvı kromatografisi yöntemi ile
saptanmıştır. Ketçap, reçel ve meyve aromalı gazoz örneklerinde saptanan ortalama henzoik asit miktarları sırasıyla; 858.8 49.7 ppm, 730.9 87.6 ppm (ketçap, firma A ve B), 303.4 20.9 ppm, 320./ 26.9 ppm (reçel, finna A ve B),
225.98 9.10 ppm, 191.6 3.78 ppm, 248.7 /0.5 ppm (meyve aromalı gazoz,
finna A, B, C).
Ketçaplarda saptanan sorhik asit miktarları ise 325.3 19.0 ppm (fi17naA)
ve 399.0 26.1 ppm (firma B) dır.
Sonuç olarak, incelenen reçel, ketçap ve meyveli gazoz örneklerinde kullanılan benzoik asit ve sorbik asit miktarların m Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliğinin smır değerlerini aşmadığı, oysa ketçap örneklerinde her ikisinin toplam
miktarın m, yönetmelik smır değerinin üzerinde olduğu saptanmı~stır.

References

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Veterinary Surgery
Journal Section Research Article
Authors

Gülderen Yentür

Publication Date January 1, 1995
Published in Issue Year 1995Volume: 42 Issue: 04

Cite

APA Yentür, G. (1995). ANKARA PİYASASINDAN SAĞLANAN BAZI GIDA MADDELERİNDE SORBİK ASİT VE BENZOİK ASİT MİKTARLARININ GAZ KROMATOGRAFİSi YÖNTEMİ İLE ARAŞTIRILMASI. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 42(04). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000732
AMA Yentür G. ANKARA PİYASASINDAN SAĞLANAN BAZI GIDA MADDELERİNDE SORBİK ASİT VE BENZOİK ASİT MİKTARLARININ GAZ KROMATOGRAFİSi YÖNTEMİ İLE ARAŞTIRILMASI. Ankara Univ Vet Fak Derg. January 1995;42(04). doi:10.1501/Vetfak_0000000732
Chicago Yentür, Gülderen. “ANKARA PİYASASINDAN SAĞLANAN BAZI GIDA MADDELERİNDE SORBİK ASİT VE BENZOİK ASİT MİKTARLARININ GAZ KROMATOGRAFİSi YÖNTEMİ İLE ARAŞTIRILMASI”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 42, no. 04 (January 1995). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000732.
EndNote Yentür G (January 1, 1995) ANKARA PİYASASINDAN SAĞLANAN BAZI GIDA MADDELERİNDE SORBİK ASİT VE BENZOİK ASİT MİKTARLARININ GAZ KROMATOGRAFİSi YÖNTEMİ İLE ARAŞTIRILMASI. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 42 04
IEEE G. Yentür, “ANKARA PİYASASINDAN SAĞLANAN BAZI GIDA MADDELERİNDE SORBİK ASİT VE BENZOİK ASİT MİKTARLARININ GAZ KROMATOGRAFİSi YÖNTEMİ İLE ARAŞTIRILMASI”, Ankara Univ Vet Fak Derg, vol. 42, no. 04, 1995, doi: 10.1501/Vetfak_0000000732.
ISNAD Yentür, Gülderen. “ANKARA PİYASASINDAN SAĞLANAN BAZI GIDA MADDELERİNDE SORBİK ASİT VE BENZOİK ASİT MİKTARLARININ GAZ KROMATOGRAFİSi YÖNTEMİ İLE ARAŞTIRILMASI”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 42/04 (January 1995). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000732.
JAMA Yentür G. ANKARA PİYASASINDAN SAĞLANAN BAZI GIDA MADDELERİNDE SORBİK ASİT VE BENZOİK ASİT MİKTARLARININ GAZ KROMATOGRAFİSi YÖNTEMİ İLE ARAŞTIRILMASI. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1995;42. doi:10.1501/Vetfak_0000000732.
MLA Yentür, Gülderen. “ANKARA PİYASASINDAN SAĞLANAN BAZI GIDA MADDELERİNDE SORBİK ASİT VE BENZOİK ASİT MİKTARLARININ GAZ KROMATOGRAFİSi YÖNTEMİ İLE ARAŞTIRILMASI”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, vol. 42, no. 04, 1995, doi:10.1501/Vetfak_0000000732.
Vancouver Yentür G. ANKARA PİYASASINDAN SAĞLANAN BAZI GIDA MADDELERİNDE SORBİK ASİT VE BENZOİK ASİT MİKTARLARININ GAZ KROMATOGRAFİSi YÖNTEMİ İLE ARAŞTIRILMASI. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1995;42(04).