Research Article
BibTex RIS Cite

ANKARA PİYASASINDAN SAĞLANAN PASTA SÜSLERİ ve BAZI ŞEKERLERDE SENTETİK BOYA MİKTARLARININ ARAŞTIRILMASI

Year 1996, Volume: 43 Issue: 04, 0 - 0, 01.01.1996

Abstract

Bu çalışma, sentetik boya ilave edilmesine izin verilen elmalı şeker,
ya lama şekeri. pamuk şeker ve pasta süslerinde kullanılan boyaların miktarlarının Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliğine (GKMY) uygun olup olmadığının saptanması amacıyla yapılmıştır.
Araştırmada kullanılan tüm örnekler, Ankara piyasasından sağlanmış ve
toplam 100 örnek üzerinde çalı~'ılmıştır.
ÖrneklerdelZ boyaZann ekstraksiyolZu yün boyama yöntemi ile yapılmıştır.
Ekstre edilen boyalar Ince Tabaka Kromatogmjisi ile kalitat~f olarak incelenmiştir. Pasta siisleri ve şeker/erde saptanan boyaların miktar tayinleri, C/HSepPak kartuş ve spektmfotometrik yöfltem uygulanarak yapılmıştır.
Çalışmada elde edilen bulgulara göre, yeşil yapraklı pasta süsleri hariç incelenen tüm önıeklerde, kullanılan sentetik boya miktarı GKMY'de öngörülen
sınır değerin üzerindedir. Ayrıca bazı önıeklerde yasaklanmış boya OlalZeritrosinin varlığı saptanmıştır

References

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Year 1996, Volume: 43 Issue: 04, 0 - 0, 01.01.1996

Abstract

References

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Veterinary Surgery
Journal Section Research Article
Authors

Gülderen Yentür

Publication Date January 1, 1996
Published in Issue Year 1996Volume: 43 Issue: 04

Cite

APA Yentür, G. (1996). ANKARA PİYASASINDAN SAĞLANAN PASTA SÜSLERİ ve BAZI ŞEKERLERDE SENTETİK BOYA MİKTARLARININ ARAŞTIRILMASI. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 43(04).
AMA Yentür G. ANKARA PİYASASINDAN SAĞLANAN PASTA SÜSLERİ ve BAZI ŞEKERLERDE SENTETİK BOYA MİKTARLARININ ARAŞTIRILMASI. Ankara Univ Vet Fak Derg. January 1996;43(04).
Chicago Yentür, Gülderen. “ANKARA PİYASASINDAN SAĞLANAN PASTA SÜSLERİ Ve BAZI ŞEKERLERDE SENTETİK BOYA MİKTARLARININ ARAŞTIRILMASI”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 43, no. 04 (January 1996).
EndNote Yentür G (January 1, 1996) ANKARA PİYASASINDAN SAĞLANAN PASTA SÜSLERİ ve BAZI ŞEKERLERDE SENTETİK BOYA MİKTARLARININ ARAŞTIRILMASI. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 43 04
IEEE G. Yentür, “ANKARA PİYASASINDAN SAĞLANAN PASTA SÜSLERİ ve BAZI ŞEKERLERDE SENTETİK BOYA MİKTARLARININ ARAŞTIRILMASI”, Ankara Univ Vet Fak Derg, vol. 43, no. 04, 1996.
ISNAD Yentür, Gülderen. “ANKARA PİYASASINDAN SAĞLANAN PASTA SÜSLERİ Ve BAZI ŞEKERLERDE SENTETİK BOYA MİKTARLARININ ARAŞTIRILMASI”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 43/04 (January 1996).
JAMA Yentür G. ANKARA PİYASASINDAN SAĞLANAN PASTA SÜSLERİ ve BAZI ŞEKERLERDE SENTETİK BOYA MİKTARLARININ ARAŞTIRILMASI. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1996;43.
MLA Yentür, Gülderen. “ANKARA PİYASASINDAN SAĞLANAN PASTA SÜSLERİ Ve BAZI ŞEKERLERDE SENTETİK BOYA MİKTARLARININ ARAŞTIRILMASI”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, vol. 43, no. 04, 1996.
Vancouver Yentür G. ANKARA PİYASASINDAN SAĞLANAN PASTA SÜSLERİ ve BAZI ŞEKERLERDE SENTETİK BOYA MİKTARLARININ ARAŞTIRILMASI. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1996;43(04).