Bu çalışma, deneyselolarak yapılan pastırmalarm mikroflorasmda hulunan mikrokok
ve stC?/ilokoklarm klasik metot ve ticari APı-ID 32 Staph sistemi ile karşdaştmnalı ideııtifikasyonu
amacıyla yapddı.
Örneklerden izole edilen toplam 77 izolartan 75'i (97.4) klasik yöntemle identifiye edilirken.
bunlardan 55 'i (% 73.3) stajilokok. 20 'si (% 26.6) mikrokok olarak saptanmış. 2 izolar identifiye
edilememiştir. APı-ID 32 Staph sistemiyle ise. izolatlarm 53 'ü (% 70.6) stajilokok, II'i (o/!: 14.6)
mikrokok olarak tanımlanırken, J J izolat tanımlanamQ1nlştır. Aynca S. saprophyticus. S. xvlosus ve
M. mrians türlerinin her iki yöntemle de predominant olduğu, S. epidermidis, S. simulans. S.
inıamedius. S. auricularis ile M. luteus, M. nishinomiyaensis. M. Iylae ve M. roseus 'un mikroflorada
temsil edildiği saptannuştır.
Klasik yöntemle identifikasyonu yapılan mikrokok ve stafilokokların, API-ID 32 Sraph sistemi
ile tiplendirilmesi sonucunda, 54 izolat (% 72) her iki yöntemle de benzer şekilde ta111mla111rken, 21
izolatm (% 28) ta111mlanmasmda farklılık saptanmıştır. Farklılık gösteren holatlardan i'i (% 1.3)
soy. 9 'u (% 12) tür düzeyinde bulunurken, J i 'i (0/0 14.6) ta111mlanamamıştır.
Sonuç olarak. iki yöntem arasmdaki farklilığın giderilebilmesi ve hıZlı teknikle doğru
ra111mlama oranmm arttırılabilmesi için, API-ID 32 Staph sistemine gıda hijyeni ve teknolojisi
açısından önem taşıyan türlerin daha güvenli identifikasyonunu sağlayacak bazı testlerin ilave
edilmesi önerilir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Veterinary Surgery |
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | January 1, 1998 |
Published in Issue | Year 1998Volume: 45 Issue: 01 |