Eti yenen muhtelif deniz hayvanları ile yine bunların muhtelif şe killerde hazırlanmış olan müstahzarlarının tazelik veya bozukluk dere- çelerini tayin için muhtelif araştırıcılar tarafından muhtelif testler kullanılmıştır (1), (2), (3), (4), (5), (6), (7), (9), (11), (12), (13).
Bunlar arasında en ideal test, her zaman, bunların en kısa zaman da en sıhhatli ve en ucuz olmalarına matuf olmuştur.
Bundan dolayı zaman zaman ortaya pek muhtelif metodlar atıl mış» tır. ■ t Balıkların istihlakini menedecek bozulmalarım inceleyen OMüR- TAG (8) bunları avlamaya tekaddüm eden zaman zarfında ve avlamayı müteakip olmak üzere iki kısımda mütalâa etmiş ve her birini aşağıda ki sistem dahilinde smıflandırmıştır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1961 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1961 |