Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 1993, , 0 - 0, 01.01.1993
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001508

Öz

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

Yumurta tavuğu rasyonlarına katılan kemzyme dry'ın yumurta verimi ve yumurta kalitesi üzerine etkileri

Yıl 1993, , 0 - 0, 01.01.1993
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001508

Öz

Kanatlı karma yemlerinde temel besin maddelerini protein,
yağ, nişasta ile beta-glukan, sellüloz ve pentozan gibi nişasta olmayan polisakkarider oluşturur. Dengeli bir rasyon yapımında,
sindirilebilirlik, rasyonun olduğu kadar yem maddelerinin enerji
değerini yani besleyici değerini belirlemede bir anahtar faktör olarak
roloynamaktadır. Bazı besin maddeleri kolay sindirilebilirken,
nişasta olmayan polisakkaritlerin sindirimi zordur. Kanatlı karma
yemlerine uygun enzimlerin ilavesi ilc bu karbonhidratların sindirimi
artabilmektedir.
Kanatlı beslenmesinde kullanılan enzimler önce tck yönlü
üretilmiş; örneğin yalnız karbonhidradarın değerlendirilır.esini arttırmak için kullanılmıştır. Günümüzde ise alfa-amilaz, beta-glukanaz,
sellülaz, Hpaz ve proteaz gibi farklı enzimleri kapsayan ürünler
geliştirilmiş olup toksik olmamaları, sindirilebilmeleri ve et ilc
yumurtada kalıntı bırakmamaları nedeni ile de tercih edilmektedirler.

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Veteriner Cerrahi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Ahmet Ergün

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 1993
Yayımlandığı Sayı Yıl 1993

Kaynak Göster

APA Ergün, A. (1993). Yumurta tavuğu rasyonlarına katılan kemzyme dry’ın yumurta verimi ve yumurta kalitesi üzerine etkileri. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 40(03). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001508
AMA Ergün A. Yumurta tavuğu rasyonlarına katılan kemzyme dry’ın yumurta verimi ve yumurta kalitesi üzerine etkileri. Ankara Univ Vet Fak Derg. Ocak 1993;40(03). doi:10.1501/Vetfak_0000001508
Chicago Ergün, Ahmet. “Yumurta tavuğu rasyonlarına katılan Kemzyme dry’ın Yumurta Verimi Ve Yumurta Kalitesi üzerine Etkileri”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 40, sy. 03 (Ocak 1993). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001508.
EndNote Ergün A (01 Ocak 1993) Yumurta tavuğu rasyonlarına katılan kemzyme dry’ın yumurta verimi ve yumurta kalitesi üzerine etkileri. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 40 03
IEEE A. Ergün, “Yumurta tavuğu rasyonlarına katılan kemzyme dry’ın yumurta verimi ve yumurta kalitesi üzerine etkileri”, Ankara Univ Vet Fak Derg, c. 40, sy. 03, 1993, doi: 10.1501/Vetfak_0000001508.
ISNAD Ergün, Ahmet. “Yumurta tavuğu rasyonlarına katılan Kemzyme dry’ın Yumurta Verimi Ve Yumurta Kalitesi üzerine Etkileri”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 40/03 (Ocak 1993). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001508.
JAMA Ergün A. Yumurta tavuğu rasyonlarına katılan kemzyme dry’ın yumurta verimi ve yumurta kalitesi üzerine etkileri. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1993;40. doi:10.1501/Vetfak_0000001508.
MLA Ergün, Ahmet. “Yumurta tavuğu rasyonlarına katılan Kemzyme dry’ın Yumurta Verimi Ve Yumurta Kalitesi üzerine Etkileri”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 40, sy. 03, 1993, doi:10.1501/Vetfak_0000001508.
Vancouver Ergün A. Yumurta tavuğu rasyonlarına katılan kemzyme dry’ın yumurta verimi ve yumurta kalitesi üzerine etkileri. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1993;40(03).