Hayvanlardan elde edilen et ürünlerinin içerisinde en mühimlerin- len biri de sucuklardır.
Sucuklar şu bakımdan insan sağlığı için büyük değer taşır; Bir mad- le de yüzey genişledikçe mikrop üreme faaliyeti orantılı olarak çoğalır.
Lym zamanda sucukların kumtulması, bozulmaları bakımından çok ö- lemlidir. Atalarımızdan kalan kumtma metodlan, çok esaslı bir durum göstermektedir. Fakat memleketimize giren garp metodlan, bizde har alı olarak tatbik edilmektedir. Diğer taraftan kıyriıa haline gelen et, bir :ok hileleri sinesinde toplayabilir. Yukanda kısaca önemli noktalan be- irttiğimiz memleket sucuklanmız üzerinde araştırmalar yaparak gıda Lontrolu bakımından durumlarım meydana koymak istedik.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1959 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1959Cilt: 6 Sayı: 03.04 |