Zamanımızda zararsızlığı çalışmalarla meydana konulmuş olan sun’i boya maddelerinin, gıda sanayiinde kullanılma sahası gün geçtikçe genişlemektedir. Gıdalara boyalar iki maksatla katılmaktadır. Birinci si kalite güzelliği yaratmak, İkincisi ise kalitesi bozulmuş olan gıdalan düzgün hale getirerek hile yoluna sapmaktır.
Memleketimizde gerek sofralarda müştehi olarak yenilen ve ge rekse pastırma dış kısmına sürülen çemenlere boya katılması renk gü zelliğini artırmak içindir. Bu maksat için şekercilikte kullamlan, suda münhal, kırmızı, arseniksiz katran boyaları istimal edilmektedir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1961 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1961Cilt: 8 Sayı: 04 |