Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

EVCİL KANATLILARDAN TAVUK-HOROZ (GALLUS DOMESTICUS), HİNDİ (MELEAGRIS GALLOPAVO), ÖRDEK (ANAS BOSCAS), KAZ (ANSER ANSER)'DA KULAK KEMİĞİ (COLUMELLA) VE ONUN BAĞ (LIGAMENT) VE KIKIRDAKLARININ (CARTILAG

Yıl 1967, Cilt: 14 Sayı: 02, 0 - 0, 01.01.1967

Öz

Bu çalışma, önceden yapılmış olan "Evcil memelilerin kulak
kemiklerinin karşılaştırmalı araştırması" nın daha detaylı bir devamıdır. Böylece evcil memeli (at, merkep, manda, keçi, koyun, köpek,
kedi, deve, fil) ve kanatlılarda (tavuk, hindi, ördek, kaz) kulak kemiklerinin incelenmesi tamamlanmış olmaktadır. Ayrıca literatürlerde
kanatlı kulak kemiği hakkında pek az, bunun kıkırdak ve bağları
hakkında ise hemen, hemen hiç yok denecek kadar az bilginin varlığından doğan boşluğu doldurmak amacı ile de hem kemik kısmı
hem de kıkırdak ve bağları üzerinde karşılaştırmalı olan bu çalışma
yapılmıştır.
Etymolojik etüdünde, Columella, ae, f.: küçük sütun, küçük
kolon, küçük direk, küçük destek anlamına gelmektedir. Kelimenin
kökeni, Columna, ae,f.: sütun, kolon, direk, destekdir. Buna "ella"
diminutif son takısı (suffix) eklenerek yukarıdaki, küçültülmüş anlamdaki sözcük meydana gelmiştir

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi-Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Veteriner Cerrahi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Turgut Özgüden

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 1967
Yayımlandığı Sayı Yıl 1967Cilt: 14 Sayı: 02

Kaynak Göster

APA Özgüden, T. (1967). EVCİL KANATLILARDAN TAVUK-HOROZ (GALLUS DOMESTICUS), HİNDİ (MELEAGRIS GALLOPAVO), ÖRDEK (ANAS BOSCAS), KAZ (ANSER ANSER)’DA KULAK KEMİĞİ (COLUMELLA) VE ONUN BAĞ (LIGAMENT) VE KIKIRDAKLARININ (CARTILAG. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 14(02).
AMA Özgüden T. EVCİL KANATLILARDAN TAVUK-HOROZ (GALLUS DOMESTICUS), HİNDİ (MELEAGRIS GALLOPAVO), ÖRDEK (ANAS BOSCAS), KAZ (ANSER ANSER)’DA KULAK KEMİĞİ (COLUMELLA) VE ONUN BAĞ (LIGAMENT) VE KIKIRDAKLARININ (CARTILAG. Ankara Univ Vet Fak Derg. Ocak 1967;14(02).
Chicago Özgüden, Turgut. “EVCİL KANATLILARDAN TAVUK-HOROZ (GALLUS DOMESTICUS), HİNDİ (MELEAGRIS GALLOPAVO), ÖRDEK (ANAS BOSCAS), KAZ (ANSER ANSER)’DA KULAK KEMİĞİ (COLUMELLA) VE ONUN BAĞ (LIGAMENT) VE KIKIRDAKLARININ (CARTILAG”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 14, sy. 02 (Ocak 1967).
EndNote Özgüden T (01 Ocak 1967) EVCİL KANATLILARDAN TAVUK-HOROZ (GALLUS DOMESTICUS), HİNDİ (MELEAGRIS GALLOPAVO), ÖRDEK (ANAS BOSCAS), KAZ (ANSER ANSER)’DA KULAK KEMİĞİ (COLUMELLA) VE ONUN BAĞ (LIGAMENT) VE KIKIRDAKLARININ (CARTILAG. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 14 02
IEEE T. Özgüden, “EVCİL KANATLILARDAN TAVUK-HOROZ (GALLUS DOMESTICUS), HİNDİ (MELEAGRIS GALLOPAVO), ÖRDEK (ANAS BOSCAS), KAZ (ANSER ANSER)’DA KULAK KEMİĞİ (COLUMELLA) VE ONUN BAĞ (LIGAMENT) VE KIKIRDAKLARININ (CARTILAG”, Ankara Univ Vet Fak Derg, c. 14, sy. 02, 1967.
ISNAD Özgüden, Turgut. “EVCİL KANATLILARDAN TAVUK-HOROZ (GALLUS DOMESTICUS), HİNDİ (MELEAGRIS GALLOPAVO), ÖRDEK (ANAS BOSCAS), KAZ (ANSER ANSER)’DA KULAK KEMİĞİ (COLUMELLA) VE ONUN BAĞ (LIGAMENT) VE KIKIRDAKLARININ (CARTILAG”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 14/02 (Ocak 1967).
JAMA Özgüden T. EVCİL KANATLILARDAN TAVUK-HOROZ (GALLUS DOMESTICUS), HİNDİ (MELEAGRIS GALLOPAVO), ÖRDEK (ANAS BOSCAS), KAZ (ANSER ANSER)’DA KULAK KEMİĞİ (COLUMELLA) VE ONUN BAĞ (LIGAMENT) VE KIKIRDAKLARININ (CARTILAG. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1967;14.
MLA Özgüden, Turgut. “EVCİL KANATLILARDAN TAVUK-HOROZ (GALLUS DOMESTICUS), HİNDİ (MELEAGRIS GALLOPAVO), ÖRDEK (ANAS BOSCAS), KAZ (ANSER ANSER)’DA KULAK KEMİĞİ (COLUMELLA) VE ONUN BAĞ (LIGAMENT) VE KIKIRDAKLARININ (CARTILAG”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 14, sy. 02, 1967.
Vancouver Özgüden T. EVCİL KANATLILARDAN TAVUK-HOROZ (GALLUS DOMESTICUS), HİNDİ (MELEAGRIS GALLOPAVO), ÖRDEK (ANAS BOSCAS), KAZ (ANSER ANSER)’DA KULAK KEMİĞİ (COLUMELLA) VE ONUN BAĞ (LIGAMENT) VE KIKIRDAKLARININ (CARTILAG. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1967;14(02).