Araştırma Makalesi
PDF EndNote BibTex RIS Kaynak Göster

Yıl 1974, Cilt: 21 Sayı: 01.02, 0 - 0, 01.01.1974
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001453

Öz

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi-Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

ANKARA SÜT FABRİKALARINDA PASTÖRİZASYONDA SAĞLANAN MİKROP REDÜKSİYONU VE PASTÖRİZASYONDAN SONRAKİ KADEMELERDE BULAŞMA DURUMU ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR

Yıl 1974, Cilt: 21 Sayı: 01.02, 0 - 0, 01.01.1974
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001453

Öz

i. Les degres de la pasteurİsation appliques dans Jes quatre usines du lait d'Ankara,
varient entre de 78° a 100°C. Soit \in degrc moyenne de la pasteurisation est 86°.1
;: 0.°51 C.
2. Dans ks laits cr us : En total, le moyenne de nombre des microbes est 2.9 x lOto =ı=
7.3 x 10'/mI. (9.8 x 10' a 3,4 x 10"/ml.), moyenne de nombre des bacteries
coliformes est 5.6 x 10' =r 1.9 x 1O'lmI. (7.7 x lO' a 1.6 x 10./mI.), et moyenne de
nombre des enteroeoques est 2.9 x 10' T 8.5 x 1O"/mI. (1.1 x lO' a 5.7 x 1O./mL).
3. Dans les laits pasteurises:
a. Les laits pa.steurises qui traites ala degre moyenne de 86°.1 =ı= 0°.51 C, en moyenne
le nombre des microbes est i1.000 l' 1.500 imi. Generalement, le reduction microbienne alteindre a 99.99 % en fonetİon des nombres mİcrobiennes dans les laits
crus et des degre.s de la pasteurisatİon.
Moyenne de nombre des bacterics eolİformes est Oımı., et moyenne de nombre des
enterocoques est 0.02 =ı: 0.0 iımı.
b. Ala sorti de refrigerateur: Moyenne de nombre des microbes est 15.000 =ı= 2.1001
mL., moyenne de nombre des baeteries eoliformes est 0.26 =ı= O.i8/m i, moyenne de
nombre des enteroeoqucs est 0.98 l' 0.15/mI. La contamination mİerobienne dans
eelte etape est il %

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi-Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Veteriner Cerrahi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Ergün ÖZALP
ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Türkiye

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 1974
Yayınlandığı Sayı Yıl 1974Cilt: 21 Sayı: 01.02

Kaynak Göster

Bibtex @araştırma makalesi { auvfd833430, journal = {Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi}, issn = {1300-0861}, eissn = {1308-2817}, address = {}, publisher = {Ankara Üniversitesi}, year = {1974}, volume = {21}, number = {01.02}, pages = {0 - 0}, doi = {10.1501/Vetfak\_0000001453}, title = {ANKARA SÜT FABRİKALARINDA PASTÖRİZASYONDA SAĞLANAN MİKROP REDÜKSİYONU VE PASTÖRİZASYONDAN SONRAKİ KADEMELERDE BULAŞMA DURUMU ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR}, key = {cite}, author = {Özalp, Ergün} }
APA Özalp, E. (1974). ANKARA SÜT FABRİKALARINDA PASTÖRİZASYONDA SAĞLANAN MİKROP REDÜKSİYONU VE PASTÖRİZASYONDAN SONRAKİ KADEMELERDE BULAŞMA DURUMU ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi , 21 (01.02) , 0-0 . DOI: 10.1501/Vetfak_0000001453
MLA Özalp, E. "ANKARA SÜT FABRİKALARINDA PASTÖRİZASYONDA SAĞLANAN MİKROP REDÜKSİYONU VE PASTÖRİZASYONDAN SONRAKİ KADEMELERDE BULAŞMA DURUMU ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR" . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 21 (1974 ): 0-0 <http://vetjournal.ankara.edu.tr/tr/pub/issue/59900/833430>
Chicago Özalp, E. "ANKARA SÜT FABRİKALARINDA PASTÖRİZASYONDA SAĞLANAN MİKROP REDÜKSİYONU VE PASTÖRİZASYONDAN SONRAKİ KADEMELERDE BULAŞMA DURUMU ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 21 (1974 ): 0-0
RIS TY - JOUR T1 - ANKARA SÜT FABRİKALARINDA PASTÖRİZASYONDA SAĞLANAN MİKROP REDÜKSİYONU VE PASTÖRİZASYONDAN SONRAKİ KADEMELERDE BULAŞMA DURUMU ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR AU - ErgünÖzalp Y1 - 1974 PY - 1974 N1 - doi: 10.1501/Vetfak_0000001453 DO - 10.1501/Vetfak_0000001453 T2 - Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi JF - Journal JO - JOR SP - 0 EP - 0 VL - 21 IS - 01.02 SN - 1300-0861-1308-2817 M3 - doi: 10.1501/Vetfak_0000001453 UR - https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001453 Y2 - 2023 ER -
EndNote %0 Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi ANKARA SÜT FABRİKALARINDA PASTÖRİZASYONDA SAĞLANAN MİKROP REDÜKSİYONU VE PASTÖRİZASYONDAN SONRAKİ KADEMELERDE BULAŞMA DURUMU ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR %A Ergün Özalp %T ANKARA SÜT FABRİKALARINDA PASTÖRİZASYONDA SAĞLANAN MİKROP REDÜKSİYONU VE PASTÖRİZASYONDAN SONRAKİ KADEMELERDE BULAŞMA DURUMU ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR %D 1974 %J Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi %P 1300-0861-1308-2817 %V 21 %N 01.02 %R doi: 10.1501/Vetfak_0000001453 %U 10.1501/Vetfak_0000001453
ISNAD Özalp, Ergün . "ANKARA SÜT FABRİKALARINDA PASTÖRİZASYONDA SAĞLANAN MİKROP REDÜKSİYONU VE PASTÖRİZASYONDAN SONRAKİ KADEMELERDE BULAŞMA DURUMU ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 21 / 01.02 (Ocak 1974): 0-0 . https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001453
AMA Özalp E. ANKARA SÜT FABRİKALARINDA PASTÖRİZASYONDA SAĞLANAN MİKROP REDÜKSİYONU VE PASTÖRİZASYONDAN SONRAKİ KADEMELERDE BULAŞMA DURUMU ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1974; 21(01.02): 0-0.
Vancouver Özalp E. ANKARA SÜT FABRİKALARINDA PASTÖRİZASYONDA SAĞLANAN MİKROP REDÜKSİYONU VE PASTÖRİZASYONDAN SONRAKİ KADEMELERDE BULAŞMA DURUMU ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. 1974; 21(01.02): 0-0.
IEEE E. Özalp , "ANKARA SÜT FABRİKALARINDA PASTÖRİZASYONDA SAĞLANAN MİKROP REDÜKSİYONU VE PASTÖRİZASYONDAN SONRAKİ KADEMELERDE BULAŞMA DURUMU ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR", Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 21, sayı. 01.02, ss. 0-0, Oca. 1974, doi:10.1501/Vetfak_0000001453