Bu çalışmanın amacı sazanı kültür balığı olarak tanıtmak, ülke
koşullarında uygun üretme, geliştirme De beslenme olanaklannı araştnmaktır.
Çalışmalar A. Ü. Veteriner Fakültesi Çifteler deneme istaS)'OIl1l1lda)ürütülmüştür. Bu üretim istasyonu, ısı derecesi 16-23 cC, O/ni oldukça düşük,
COı miktan ise yüksek olan karstik kaynaklardan çıkan sularla beslenmekte
dir. Yeterli bir havalandırma yapıldığında bıı sular sazan için, gaz bilançosu
bakımından, iyi bir gelişme ortamı oluşturmaktadır.
Bu üretim istasyonundaki, gö'let olanakları ve balık mateı)'ali gibi, kıHtlayırı faktörler, yavru elde etmede, hipofi/:aS)!on metodunu zorunlu kılmıştır.
Bu nedenle, birinci deneme yılında kuluçka çıkarma ve larvaların büyütülmesi,
kapalı .yerde (kuluçka evinde) yapılmıştır. Kuluçka çıkarmada, hipofize edilen
dişi ve erkek balıkların, içinde söğüt kökleri bulunan kanallarda serbest olarak
)'umurtlatılmaları en ıı)lgıııı metot olarak hıılunmuştur.
Larvalar bu kanallarda ilk önce Artemia salina Nauphi'le beslenmiş/ir.
Yem alıp )lüzmeye başlo)'an )lavıular, önceden iyi bir şekilde ha<.ırlanan larva
havuzlanna konulduklarmda yaz sonuna kadar (48- 64 g.) gelişme göstermelerine karşılık, kanallarda kalıp )Iapay )'emle beslenmeye devam olunan larvalar
a)lni sürede ancak (7-- ıo g.) olmuşlardır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1978 |
Yayınlandığı Sayı | Yıl 1978Cilt: 25 Sayı: 01 |
Bibtex | @araştırma makalesi { auvfd835416, journal = {Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi}, issn = {1300-0861}, eissn = {1308-2817}, address = {}, publisher = {Ankara Üniversitesi}, year = {1978}, volume = {25}, number = {01}, pages = {0 - 0}, doi = {10.1501/Vetfak\_0000001183}, title = {AYNALI SAZANIN (CYPRINUS CARPIO) KÜLTÜR BALIĞI OLARAK TÜRKİYE'DE İLK DEFA YETİŞTİRİLMESİ İLE İLGİLİ ARAŞTIRMALAR}, key = {cite}, author = {Erençin, Camilla} } |
APA | Erençin, C. (1978). AYNALI SAZANIN (CYPRINUS CARPIO) KÜLTÜR BALIĞI OLARAK TÜRKİYE'DE İLK DEFA YETİŞTİRİLMESİ İLE İLGİLİ ARAŞTIRMALAR . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi , 25 (01) , 0-0 . DOI: 10.1501/Vetfak_0000001183 |
MLA | Erençin, C. "AYNALI SAZANIN (CYPRINUS CARPIO) KÜLTÜR BALIĞI OLARAK TÜRKİYE'DE İLK DEFA YETİŞTİRİLMESİ İLE İLGİLİ ARAŞTIRMALAR" . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 25 (1978 ): 0-0 <http://vetjournal.ankara.edu.tr/tr/pub/issue/59912/835416> |
Chicago | Erençin, C. "AYNALI SAZANIN (CYPRINUS CARPIO) KÜLTÜR BALIĞI OLARAK TÜRKİYE'DE İLK DEFA YETİŞTİRİLMESİ İLE İLGİLİ ARAŞTIRMALAR". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 25 (1978 ): 0-0 |
RIS | TY - JOUR T1 - AYNALI SAZANIN (CYPRINUS CARPIO) KÜLTÜR BALIĞI OLARAK TÜRKİYE'DE İLK DEFA YETİŞTİRİLMESİ İLE İLGİLİ ARAŞTIRMALAR AU - CamillaErençin Y1 - 1978 PY - 1978 N1 - doi: 10.1501/Vetfak_0000001183 DO - 10.1501/Vetfak_0000001183 T2 - Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi JF - Journal JO - JOR SP - 0 EP - 0 VL - 25 IS - 01 SN - 1300-0861-1308-2817 M3 - doi: 10.1501/Vetfak_0000001183 UR - https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001183 Y2 - 2023 ER - |
EndNote | %0 Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi AYNALI SAZANIN (CYPRINUS CARPIO) KÜLTÜR BALIĞI OLARAK TÜRKİYE'DE İLK DEFA YETİŞTİRİLMESİ İLE İLGİLİ ARAŞTIRMALAR %A Camilla Erençin %T AYNALI SAZANIN (CYPRINUS CARPIO) KÜLTÜR BALIĞI OLARAK TÜRKİYE'DE İLK DEFA YETİŞTİRİLMESİ İLE İLGİLİ ARAŞTIRMALAR %D 1978 %J Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi %P 1300-0861-1308-2817 %V 25 %N 01 %R doi: 10.1501/Vetfak_0000001183 %U 10.1501/Vetfak_0000001183 |
ISNAD | Erençin, Camilla . "AYNALI SAZANIN (CYPRINUS CARPIO) KÜLTÜR BALIĞI OLARAK TÜRKİYE'DE İLK DEFA YETİŞTİRİLMESİ İLE İLGİLİ ARAŞTIRMALAR". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 25 / 01 (Ocak 1978): 0-0 . https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001183 |
AMA | Erençin C. AYNALI SAZANIN (CYPRINUS CARPIO) KÜLTÜR BALIĞI OLARAK TÜRKİYE'DE İLK DEFA YETİŞTİRİLMESİ İLE İLGİLİ ARAŞTIRMALAR. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1978; 25(01): 0-0. |
Vancouver | Erençin C. AYNALI SAZANIN (CYPRINUS CARPIO) KÜLTÜR BALIĞI OLARAK TÜRKİYE'DE İLK DEFA YETİŞTİRİLMESİ İLE İLGİLİ ARAŞTIRMALAR. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. 1978; 25(01): 0-0. |
IEEE | C. Erençin , "AYNALI SAZANIN (CYPRINUS CARPIO) KÜLTÜR BALIĞI OLARAK TÜRKİYE'DE İLK DEFA YETİŞTİRİLMESİ İLE İLGİLİ ARAŞTIRMALAR", Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 25, sayı. 01, ss. 0-0, Oca. 1978, doi:10.1501/Vetfak_0000001183 |