Bu araştırma % 5- iO düzeyinde fiğ içeren rasyonların )'ıımurta
tavuklarında )'em tüketimi, yemden )'ararlanma, )'ıımurta verimi, .J'umurta kalitesi ve kan serum kalsiyum ve inorganik fosfor dÜZej'leri üzerine olan etkilerini
incelemek amacryla .J'apıldı.
Araştırmada toplam i50 adet 47 haftalık Hisex yumurta tipi, kahı'erengi
melez taliuk kull'1nıldı. Araştırma her biri 50 adet taliuktan meydana gelen i
kontrol, 2 deneme olmak üzere toplam 3 grup halinde )'ürütüldü. Araştırma 4 ay
sürdürüldü.
Fiğin rasyond,z % iO düzeyinde bulunması yumurta taliuklarında yem
tüketimi lie yumurta lierimini azaltmtl.Sına rağmen )'eın tüketimindeki azalma
daha fazıa olduğundan Ji.~in )'Cmden yararlanma derecesi üzerine olumlu etki
)'aptığı görülmektedir. Yumurta özgül ağırlığımn % iO fiğ içeren grupta,
yumurta sarı indeksinin ise % 5fiğ içeren grupta diğer gruplara nazaran daha
fazla oldu,ğu ı!,ö'zlendi. Yumurta kalitesi ile ilgili dıiIer jjzellikler lie kan serum
kalsi.J'um iJe inorganik fosfor düzeyleri bakımından gruplar arasında farklılıklar görülmedi. Ayrıca ras)'onlara katılan fiğin ."umurta taliuklarının sağlığı
üzerine zararlı bir etkisi olmadı,ğı sapt:ındı
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Hekimlik |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1987 |
Yayınlandığı Sayı | Yıl 1987Cilt: 34 Sayı: 03 |
Bibtex | @araştırma makalesi { auvfd844298, journal = {Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi}, issn = {1300-0861}, eissn = {1308-2817}, address = {}, publisher = {Ankara Üniversitesi}, year = {1987}, volume = {34}, number = {03}, pages = {0 - 0}, doi = {10.1501/Vetfak\_0000001100}, title = {FİGİN YUMURTA TAVUĞU RASYONLARINDA DEĞERLENDİRİLMESİ}, key = {cite}, author = {Ergun, Ahmet} } |
APA | Ergun, A. (1987). FİGİN YUMURTA TAVUĞU RASYONLARINDA DEĞERLENDİRİLMESİ . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi , 34 (03) , 0-0 . DOI: 10.1501/Vetfak_0000001100 |
MLA | Ergun, A. "FİGİN YUMURTA TAVUĞU RASYONLARINDA DEĞERLENDİRİLMESİ" . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 34 (1987 ): 0-0 <http://vetjournal.ankara.edu.tr/tr/pub/issue/59938/844298> |
Chicago | Ergun, A. "FİGİN YUMURTA TAVUĞU RASYONLARINDA DEĞERLENDİRİLMESİ". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 34 (1987 ): 0-0 |
RIS | TY - JOUR T1 - FİGİN YUMURTA TAVUĞU RASYONLARINDA DEĞERLENDİRİLMESİ AU - AhmetErgun Y1 - 1987 PY - 1987 N1 - doi: 10.1501/Vetfak_0000001100 DO - 10.1501/Vetfak_0000001100 T2 - Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi JF - Journal JO - JOR SP - 0 EP - 0 VL - 34 IS - 03 SN - 1300-0861-1308-2817 M3 - doi: 10.1501/Vetfak_0000001100 UR - https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001100 Y2 - 2023 ER - |
EndNote | %0 Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi FİGİN YUMURTA TAVUĞU RASYONLARINDA DEĞERLENDİRİLMESİ %A Ahmet Ergun %T FİGİN YUMURTA TAVUĞU RASYONLARINDA DEĞERLENDİRİLMESİ %D 1987 %J Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi %P 1300-0861-1308-2817 %V 34 %N 03 %R doi: 10.1501/Vetfak_0000001100 %U 10.1501/Vetfak_0000001100 |
ISNAD | Ergun, Ahmet . "FİGİN YUMURTA TAVUĞU RASYONLARINDA DEĞERLENDİRİLMESİ". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 34 / 03 (Ocak 1987): 0-0 . https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001100 |
AMA | Ergun A. FİGİN YUMURTA TAVUĞU RASYONLARINDA DEĞERLENDİRİLMESİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1987; 34(03): 0-0. |
Vancouver | Ergun A. FİGİN YUMURTA TAVUĞU RASYONLARINDA DEĞERLENDİRİLMESİ. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. 1987; 34(03): 0-0. |
IEEE | A. Ergun , "FİGİN YUMURTA TAVUĞU RASYONLARINDA DEĞERLENDİRİLMESİ", Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 34, sayı. 03, ss. 0-0, Oca. 1987, doi:10.1501/Vetfak_0000001100 |