Bu çalışma, % /0-20 düzeyinde findık içi kahıı/Iu kapsayan konsantre yem karmalannm erkek Merinos kUZlllannda etin fiziksel, kimyasal ve duyusal kalite nitelikleri üzerine etkisini helirlemek amacıyla yapıidr.
Araştırmada J.5 -2.0 aylık .'lütfen kesilmiş 30 haş erkek Merinos kuzusu kul/amldı. Her hiri LOhaş kuzudan oluşan i kontrol, 2
deneme olmak üzere 3 grup Iralinde yürütüldü.
Etin kalite nitelikleri bakımından gruplar arasında istatistiki
açıdan önemli bir fark gözlenmedi. Böylece fındık içi kabuğunun
etin kalitesini olumsuz yönde etkilemediği sonucuna varıldı.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1991 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1991Cilt: 38 Sayı: 01.02 |