Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 1995, Cilt: 42 Sayı: 03, 0 - 0, 01.01.1995
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000756

Öz

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

ASKERİ GARNİZONLARDA TÜKETİLEN SOFRA VE MUTFAK TUZLARININ KİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ

Yıl 1995, Cilt: 42 Sayı: 03, 0 - 0, 01.01.1995
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000756

Öz

Bu çalışmada Türkiye' de çeşitli bölgelerde konuşlandınlmış askeri
garnizonlarda tüketilen 9 firmaya ait sofra ruzu ile 21 firmaya ait mutfak tuzlarımn kimyasal özellikleri araştırılmıştır. Orneklerdeki kalsiyum (Ca), fosfor
(P), magnezyum (Mg) ve demir (Fe) ölçümleri Technicon RA-lOOO otoanalizörde, potasyum (K) ise flamfotometre (FLM 3) ile ölçüldü. Rutubet, NaCL ve
sülfat (S04) miktarları ST-933'de belirtilen yöntemlere göre yapıldı. Sofra ve
mutfak tuzlarında sülfat miktarı, mutfak tuzlarında ise kalsiyum miktarları standarıta belirtilen değerlerden yüksek bulunmuş, diğer değerlerin ise standarda
uyum gösterdiği saptanmıştır.

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Veteriner Cerrahi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

H. Tansu Aktan

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995Cilt: 42 Sayı: 03

Kaynak Göster

APA Aktan, H. T. (1995). ASKERİ GARNİZONLARDA TÜKETİLEN SOFRA VE MUTFAK TUZLARININ KİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 42(03). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000756
AMA Aktan HT. ASKERİ GARNİZONLARDA TÜKETİLEN SOFRA VE MUTFAK TUZLARININ KİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. Ocak 1995;42(03). doi:10.1501/Vetfak_0000000756
Chicago Aktan, H. Tansu. “ASKERİ GARNİZONLARDA TÜKETİLEN SOFRA VE MUTFAK TUZLARININ KİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 42, sy. 03 (Ocak 1995). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000756.
EndNote Aktan HT (01 Ocak 1995) ASKERİ GARNİZONLARDA TÜKETİLEN SOFRA VE MUTFAK TUZLARININ KİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 42 03
IEEE H. T. Aktan, “ASKERİ GARNİZONLARDA TÜKETİLEN SOFRA VE MUTFAK TUZLARININ KİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ”, Ankara Univ Vet Fak Derg, c. 42, sy. 03, 1995, doi: 10.1501/Vetfak_0000000756.
ISNAD Aktan, H. Tansu. “ASKERİ GARNİZONLARDA TÜKETİLEN SOFRA VE MUTFAK TUZLARININ KİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 42/03 (Ocak 1995). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000756.
JAMA Aktan HT. ASKERİ GARNİZONLARDA TÜKETİLEN SOFRA VE MUTFAK TUZLARININ KİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1995;42. doi:10.1501/Vetfak_0000000756.
MLA Aktan, H. Tansu. “ASKERİ GARNİZONLARDA TÜKETİLEN SOFRA VE MUTFAK TUZLARININ KİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 42, sy. 03, 1995, doi:10.1501/Vetfak_0000000756.
Vancouver Aktan HT. ASKERİ GARNİZONLARDA TÜKETİLEN SOFRA VE MUTFAK TUZLARININ KİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1995;42(03).