Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

ANKARA PİYASASINDAN SAĞLANAN PASTA SÜSLERİ ve BAZI ŞEKERLERDE SENTETİK BOYA MİKTARLARININ ARAŞTIRILMASI

Yıl 1996, Cilt: 43 Sayı: 04, 0 - 0, 01.01.1996

Öz

Bu çalışma, sentetik boya ilave edilmesine izin verilen elmalı şeker,
ya lama şekeri. pamuk şeker ve pasta süslerinde kullanılan boyaların miktarlarının Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliğine (GKMY) uygun olup olmadığının saptanması amacıyla yapılmıştır.
Araştırmada kullanılan tüm örnekler, Ankara piyasasından sağlanmış ve
toplam 100 örnek üzerinde çalı~'ılmıştır.
ÖrneklerdelZ boyaZann ekstraksiyolZu yün boyama yöntemi ile yapılmıştır.
Ekstre edilen boyalar Ince Tabaka Kromatogmjisi ile kalitat~f olarak incelenmiştir. Pasta siisleri ve şeker/erde saptanan boyaların miktar tayinleri, C/HSepPak kartuş ve spektmfotometrik yöfltem uygulanarak yapılmıştır.
Çalışmada elde edilen bulgulara göre, yeşil yapraklı pasta süsleri hariç incelenen tüm önıeklerde, kullanılan sentetik boya miktarı GKMY'de öngörülen
sınır değerin üzerindedir. Ayrıca bazı önıeklerde yasaklanmış boya OlalZeritrosinin varlığı saptanmıştır

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Veteriner Cerrahi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Gülderen Yentür

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996Cilt: 43 Sayı: 04

Kaynak Göster

APA Yentür, G. (1996). ANKARA PİYASASINDAN SAĞLANAN PASTA SÜSLERİ ve BAZI ŞEKERLERDE SENTETİK BOYA MİKTARLARININ ARAŞTIRILMASI. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 43(04).
AMA Yentür G. ANKARA PİYASASINDAN SAĞLANAN PASTA SÜSLERİ ve BAZI ŞEKERLERDE SENTETİK BOYA MİKTARLARININ ARAŞTIRILMASI. Ankara Univ Vet Fak Derg. Ocak 1996;43(04).
Chicago Yentür, Gülderen. “ANKARA PİYASASINDAN SAĞLANAN PASTA SÜSLERİ Ve BAZI ŞEKERLERDE SENTETİK BOYA MİKTARLARININ ARAŞTIRILMASI”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 43, sy. 04 (Ocak 1996).
EndNote Yentür G (01 Ocak 1996) ANKARA PİYASASINDAN SAĞLANAN PASTA SÜSLERİ ve BAZI ŞEKERLERDE SENTETİK BOYA MİKTARLARININ ARAŞTIRILMASI. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 43 04
IEEE G. Yentür, “ANKARA PİYASASINDAN SAĞLANAN PASTA SÜSLERİ ve BAZI ŞEKERLERDE SENTETİK BOYA MİKTARLARININ ARAŞTIRILMASI”, Ankara Univ Vet Fak Derg, c. 43, sy. 04, 1996.
ISNAD Yentür, Gülderen. “ANKARA PİYASASINDAN SAĞLANAN PASTA SÜSLERİ Ve BAZI ŞEKERLERDE SENTETİK BOYA MİKTARLARININ ARAŞTIRILMASI”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 43/04 (Ocak 1996).
JAMA Yentür G. ANKARA PİYASASINDAN SAĞLANAN PASTA SÜSLERİ ve BAZI ŞEKERLERDE SENTETİK BOYA MİKTARLARININ ARAŞTIRILMASI. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1996;43.
MLA Yentür, Gülderen. “ANKARA PİYASASINDAN SAĞLANAN PASTA SÜSLERİ Ve BAZI ŞEKERLERDE SENTETİK BOYA MİKTARLARININ ARAŞTIRILMASI”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 43, sy. 04, 1996.
Vancouver Yentür G. ANKARA PİYASASINDAN SAĞLANAN PASTA SÜSLERİ ve BAZI ŞEKERLERDE SENTETİK BOYA MİKTARLARININ ARAŞTIRILMASI. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1996;43(04).